i will be a good person


Wordless Wednesday semua:
to my  viewers and readers...u hope u still tggu my latest entry..
…talk like before,I dah la x berudated this blog.i think about 1 week..yang last entry tuh mention to my hater.skrg idup I dah tenang..so boleh jerk nak berupdated bog without mgumpat to her..surely,die tgh sakit jantung biler bace nh.hehehehe..tapi u all heppy kot biler bace entry  nh….its juz like our routine…konfem,u love to read…*ayat poyo nh…so on….i hope my readers sihat wa’afiat okey….i doa supaya my readers or viwwers(blogwalker)will got some blessing from our God..dun worry…..next,I nak citer or bg la cikit mukadimah abot this entry..not too long time to read my introduction okeh…juz bace n bace…hehehehe
J J :P JJ
Nak bagi lectures cikit kt snie…
Selalunye our parents hopes that we will be da best kat dunia nh..ade yg  impian mereka menjadi reality but kebanyakkan impian mereka hanya jadi fantasy taw…naseb baik..mimpi saya sudah menjadi reality utk jadi blogger.lalalala…so far….x der pulak anak yang berani melawan*sindir their parents biler their parents wish sumthing from them kan???tapi kan..ade la jugak,budak kecik bertanya soalan yang sgt susah utk parents dieorg jawab.i mean soalan di luar pemikran org matured.lalalala…banyakkan??cube fikir.maybe kite pon  dah Tanya parents kiter soalan mereka sampai mereka terdiam..tapi,today I nak bg u all bacer about seorang budak kecik yang sgt power biler bercakap..i mean die bercakap megalahkan people who are talkactive..bla.bla.bla.bla….
1…two…3….four…u can read now…

like this beb
:P

Ozakawa(me) sedang breakfast with my frens….kat café kot..

Hanis: alex,gf u apa khabar?

Ozakawa: LOL, u need update as soon as impossible la Facebook ko Alex. Ramai lg geng kiter yang tak tau citer latest ni.

Alex: Betul gak tu ozakawa(me). Asyik lupa je nak update my wall status. Lagipun i dah lama dah tak fb-ing ni. hanis oi, i dah solo dah la.quiet ensaf lor dah ni…CITER ape wei??

Hanis: Wow, Alhamdulillah! Sampai hati u tak update/bgtaw I ek psal ur love story..at least bgtaw la yg u nh single ke solo*bknye same??. Well rakan-rakan, alang-alang kepalang, I pun nak update I punyer status  kat Facebook dah bertukar dah. ..cierita pasal I dah clash..i mean bercerai.jadi janda x der anak….No more money,no more darling, bebeh!!!!!!lalalla

Samad: Sweet! Speaking of solo, bukan u dah nak keluar dari solo time zone ke ozakawa? Ape citer ngan ur love
____(my love)??*cehhh…mmg penipu..tibe2  tgk  ozakawa(me) tgh duk melamun….

ozakawa(me) tengah buffer (a.k.a khusyuk tgk benda lain sampai tak sedar apa yg terjd kt situ/ berlaku disekeliling).

Samad: ozakawa? O ozakawa! Oit, u dengar tak apa i cakap nih?

Alex: Bro, dia dah lost dah...

ozakawa mmg x sedar or khusyuk melihat lakonan sorg budak kecil*gigi dah penuh ("Adik") berdekatan tempat dia dduk dengan rakan-rakannya. Innocent giler…x penah rase pon..hehehehehe….ozakawa kelihatan hairan bile tgk gelagat a family tgk brli aiskrim…

Adik: Fuiyoo, tingginya aiskrim nh ni! Rasanya tak dapat habiskan kot Ayah.

Ayah: Uik, tadi sape yang excited sangat nak makan tu? Adik kene makan..jgn membazir.mahal tuh... Baca Bismillah pastu habiskan jgk...

Adik: Ala, Adik  just main-main je bkn serius pon tadi taw…. Byk or tggi sgt ni Ayah. Tak nak jadi buncit macam Ayah.

Mama: LOL!

Ayah buat muka manis meggoda. 

Adik: Mama nak?

Mama: OK la..tgk adik x nk mkn sorang tuh, kita share jer la...

Adik: Ayah, tengok tu! Kapal terbang!

Ayah: Haa, nanti Adik belajar sungguh2  pastu jadi pilot. Nk ke x???

Adik: Tak tau la Ayah. Adik pun tak tau nak jadi apa bila besar nanti.

Ayah: Apa-apa pun, Adik buat la apa yang Adik minat bila besar nanti ye. Janji halal xbertentangan dgn agama kite..contohnye jgn adik jadi perompak or pengopi paste blog org.lalalalalala.

Adik: Adik minat Power Rangers biru. Nak jadi Power Rangers boleh?

Ayah senyum sinis as marah.lalallala..x  der la marah sgt…..

Adik: Ayah, bau apa ni? Ada benda terbakar ke Ayah?

Ayah: Oh, tu bau asap rokok Adik*dalam keadaan berbisik. Tengok belakang Adik tu, ada sorang abang ngan girlfren dia. Dua-dua tengah rokok.

Adik: Adik nak rokok boleh*keadaan volume 215..?

Ayah: Budak-budak  kecik mcm adik mana boleh. Tengok tu, 18 tahun ke atas je boleh rokok.

Adik: O ye ke. Budak besar je boleh rokok rupanya. Sama la macam sesetengah movie kan Ayah? 18 tahun ke atas je boleh tengok kan*I mean lucah dowh…x la..mcm ade unsure negative ckit?

Ayah: Err...iye..jgn tiru stlye diorg taw...

Mama mula pandang slack kat Ayah.

Adik: Ooo! Adik paham. Kalau camtu, Adik nak jadik besar cepat-cepat la Ayah!

Ayah:  Nape)pegaang kepala I mean terpikir hairan?

Adik: Sebab bila dah besar, suma yang haram jadi halal kan kan kan?

Ayah: ...

Cepat-cepat Ayah sorok rokoknya.

---------:P

Ozakawa cume senyum bile dgr dialog family tuh..tersgt menarik….ozakawa mengalih pandagan kepada rakan-rakannya setelah 10 minute tgk family yg amat menarik..

Ozakawa:sambung balik crite u all…I tersgt careless la td bile tgk gelagat budak kecik yg bijak berkata2..kalah  u all…lalalalla*senyum sinis tanda gembira …
Alex:erk eleh….engat tgk awet cun td..tuh jerk u tgk dr tadi??
Samad:x der yang menarik pon…
Ozakawa:u patut tgk pemikiran kanak2 jugak..mereka lebih berhati2 bile berfikir bukan mcm u all..
Hanis:im agreed!!......
Ozakawa senyum tersgt gembira dan amik bnde tuh sbgai lesson…..dan ozakawa decided nak kejar citer2…



p/s:take it as a lesson









p/s:sory la..my picture is so enuf bad.hehehehehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

~Nana BamBam~ said...

hahaha..skg da besar tengok video yg sx ker?? oooooooooooo.....



haha :P

HaziNiey PauLo said...

sape bdak tuh???
d old pic of u..lalalalal...