You Are Blogger

Good morning to my readers n viewers.
Today is my talk's day..eshh..macam la hari la ai x boleh nak talk to talk kan??i mean berblogging la...hehehe.sory..hari nh mood tersangat baik sikit after finish tired from trip to singapore..lalala...jalan2 cari pasal gitu...most of people suke bercerita pasal trip tuh la trip nh la..erk eleh...macam die jer p holidays..ai pon p jugak kan?u all lagi la...abis rembat ..hehehe..btw,ai memang x de hati nak bercerita pasal trip to singapore tuh sebab ai takut u all broinng n bla from vsiting my blog.biase la.blog yang kureng femes nh..banyak ancaman cikit..betol kan??aniway,nak bercerita pasal kelas blogger..u all  tahuukan??sekrang nh..orang dah x nak jadi blogwalker taw..dah nak jadi blogger terus..first of all,ai memang tgh pening lalat as thinking..   
                    ."macam mane la geng blogger nh jadi femes ones??"


You all tahu ke x nh??erm..x taw kan??ok la..meh nak explain ckit..for me,dieorg jadi femes nh sebab


1<3::::: rezeki diorg kot..boleh buat duit via kempen sane,kempen sini...*main fact
2<3:::::Second,blogger nh mesti cantik or tantek macam org nh...hehehe.laki pon cantik ke??                                                                                                         i mean handsome   la...have a good looking
3<3:::::u all boleh tgk by ur own reading kan?bahasa ai ke geng femes better one??of coz la,they are kan??(bahasa yang mantop
)4<3:::::gambar mereka tuh cantik n aboslute.hehehe...
5<3:::::ermm..buat vlog la...konfem la hebat..
6<3::::template yang tantek...


eshhhhhh..fakta nh semua salah lahh...ai nh terslah tafsir lor...baes on abservation la kan...ai dah usha banyak belog...tgk care posting die..macam3..ade tuh gedik..


*lucah
*ayat bajet femes
*buat cerita die jerk..(macam ai)
*cerita pasal buah hati la..(nak termuntah taw)nh pling ai benci..
*cerita pasal tavel(nh i like)sbb dapat info.
*dll..









u all x faham kan??okehh..meh ai nak explain ckit lg...macam nh sebenarnya taw...blogger nh banyak ade pangkat..macam1


.1. Blogger Exsklusif
.2. Blogger Friendly
.3. Blogger Spamer




.tapi kat dunia nh bnyak ragam taw???:ape nh??u all x faham lagi ke???okeh..ai berikhlas hati nak explain lagi.hehhehe....hari nh ai nak cube menidentifikan and ai akan klasifikasikan..dengan semangat"as a blogger,we have brave to show who are we"okeh..kat dunia blog nh..terdapat byk jenis makhluk taw...ai rase macam 12 jenis gitu..u rase berape??Blogger ala Selebrity : Ini punyer blogger terpesona dgn populariti.taw x???ade fb and twwiter pon,masih gatal nk berblog lagi...hehehe... ai rase blogger jenis nh suke org memuja die kot...jelas la..die nak yang perfect mentang la die artis kan....eshh.rase mcm nak tampar ajew... 

 Blogger Hiperaktif: Inilah punyer blogger ade stamina yg sgt dahsyat.i mean tgh mabuk femes.hahhaha,,. blogger jenis ini sggup abiskan waktu utk post byk posting setiap hari.....x kisah la posting yg menarik ke x.. even posting quick links..for me,blogger nh mcm cacing kepanasan kot kalo tgk org post entry baru.hehehe..then,blogger nh jugak rase 24 jam nh x cukup utk mereka..begitu tamak..  

Blogger Peneliti:    blogger ini amat bahaya sebab blogger ini punyer byk maklumat taw..yg si blogger sorang lagi suke post,yg nh pulak suke meneliti i mean suke jenguk2.hahahaa. besides that,blogger jenis nh jugak mempunyai dedikasi yg tiggin dlm dunia penilitian..ptut jd mentiri kot...Ia rajin memposting pengetahuan, data dan fakta yang ade erti  kt blog die mcm ai la... Setiap postingnya diperkuat dengan link-link yg mmg betol n tepat x mcm org gile femes tuh..bg link ape bnde  entah.. 

 Blogger Pendidik: Inilah Blogger yg baguih sbb die suke meletakan dirinya sebagai pendidik or cikgu or guru.hahaha...for me,he or she loves to post  isu-isu dengan sudut pandang education  and dll... Tidak begitu banyak frekuensi postingnya, tapi selalu menarik dan bermanfaat begitu ia memperbarui blognya...mcm ai jugak*memang bajet gile ai ari nh...  


Blogger Pesolek: Blogger yang satu ini gemar bersolek....i love this type..macam akak yg tantek nh..http://zoeyzauyah.blogspot.com/ ...she always  mempercantik tampilan design Blognya. thats y ilove her blog..dah la x sombong.hehehhe..Ia sangat memperhatikan kuality logotype, tipografi dan sensasi grafik Blognya. mcm ai...Blog begini sgt indah taw...indah,may be prinsipnya begitu.. jadi kenapa harus dibuat gundah ..hahhahaha  


Blogger Suke Blogwalker: Namanya Blogger gaul, Blogger yang satu ini memang gemar bergaul n berkawan...Ia rajin blogwalking ke Blog-blog lain .. apakah Blog yang sudah lama ataupun baru..... spekulasinya.. Blogger yang sudah dikunjunginya itu akan visit back to  Blog dia. Semacam ai juga, kan?.hehhehee..cntohnya...http://iladelarossa.blogspot.com/....

Blogger Over Feeling: Inilah Blogger yang sangat individual-relationship gitu... x pnh peduli apa yang sedang terjadi di dunia, yang jelas, ia hanya sibuk dengan posting tentang dirinya sendiri mcm die je ade blog.... Sering memajang foto sendiri ataupun barang-barang pribadi lainnya. Jadi kalau ingin berkenalan dengannya, u all tak perlu ketemu, cukup baca Blognya — dijamin akan knl owner dari A-Z!..x blg bg cntoh..nh mengumpat.hhahahaha...tapi ai taw spae die....my ahter kot.. 

Blogger Entreprise.ops..entrepreneur la..: Blogger jenis ini luar biasa sbb berjiwa kan bisnes.. Ia pintar memilih tema untuk sejumlah Blognya, dan menempatkan sejumlah banner iklan dari penyedia online advertising kelas dunia di Blognya..blh buat duita taw....byk sgt blog buat gini..jles ai taw.... Jelas dia sangat akrab dengan istilah AdSense, Chitika, AdBrite, BlogAds, Amazon, dan lain sebagainya. keaktifan klik dari pengunjung pada banner atau link advertorial ini jelas akan membuat dompet blogger nh jadi tebal...i akn join pd 2 taun dpn..sekrang nh x cukup umr lagi la....bdoh kan??syg2..msti ai dah jadi jutawan mude..bla.bla.bla... 





Blogger Profesional: Ini memang Blog da mmg  menjadi pekerjaannya sehari-hari. Full-time. Artinya, ia tidak hanya memiliki jiwa enterpreunerentrepreneur, tetapi juga mampu melakukannya dengan sangat profesional, memodaling klo ade talent mcm ai nh while die pnyer ulasan sgt  baik. Ia juga memiliki kemampuan material dan penataan kewaangan yang baik.mcm..saper erk???..tgh blur..x blh bgtaw saper contohnya....hehehhe... 




Blogger Amatir(hoby yang x berbayar): Inilah Blogger yang punyer separuh hati.. hati.yg seribu jauhh sekali.hahahhaha.. at some time, blogger nh rajin post entry... kemudian menghilang lg ghaib selama satu-dua bulan, kemudian ia hidup plk  dengan post entry barunye..gedik jugak nh....biase la..lps jadik femes dah lupe daratan kot..hahhahaa... ai rase blogger gini sudah lupa  username or password admin blognya, atau lupa URL blognya sendiri..hahha..x mcm i..tiap2 hari bukak..*tgh angkat bakul..  

Blogger Introvert..jenis suke privacy: Inilah Blogger yang "tidak niat".....ermm.lbh suke privated. Ia menutup ruang komentar untuk setiap postingnye..setiap entry,x blh nk coment..i know y??sbb die taw x de org nk coment kot.hahhahah.., x begitu yakin  sama sekali jati-dirinye kan??x mcm ai nh.. Meskipun begitu, ia rajin posting.pelik bin ajaib nh... Boleh jadi waktu mau buka Internet dia lirik kanan-kiri dulu supaya org x tgk dier.hahhaa..takot ke ap nh??. Tapi masih syukur blogger nh hanya menutup ruang komentar di blognya, dan bukan menutup blognya!..klo x..i x bace la blog nye..hahahaha..  
Blogger Filosof or poltik: Ini memang filosof abis????ai pon x taw jenis fanatik sgt kot..ai yg gile kan org ponx pnh buat hal mcm nh taw??ai kan jnis berjurus... Hampir semua postingnya berisi pemikiran-pemikiran filosofis. Apapun isu atau topik yang sedang, blh  d lihat dari kacamata ahli polotik.....taw x,try u all bace blog org gin..terkejut berok wooo...hihehe. Meski harus mengenyitkan alis untuk membacanya,bkn sbb nak mengorat taw..sbb terkejut tapi sesungguhnya posting-postingnya sangat mendalam, menikam dan mencekam.mcm ai jugakk......     

p/s:Life without blogging is so much boring. So yah, I decided to get my blog alive even though I'm just the only one who is reading this.No blogging = No picture taken , post an old photo and LOL closing eyes is better than open eyes... 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

What is the Hijrah For You?

Salam to viewers and readers...
hye sumer.u all sihat x nh?klo sihat,alhamdulilah..kalo x sihat,juz take a rest n telan ubat tapi jgn pulakx bace  entry i nh taw..hehhehe..


PAda 27 november 2011,u all n i telah pon cuti tapi u all tahu x kenape kite cuti?most of people of coz tahu n sedar..but there are still gelintir manusia ni tgh mabuk lagi..x tahu kenape kite bercuti hari tuh...i memang celebrates hari tuh..sgt hepy..klo sesiapa yang celebrate Awal Muharam nh,konfem rase macam sumthing wrong,of coz macam ade kebaikan..Alhamdulilah la klo readers i nh sudaah pon sedar....disebabkan i nh busy sepanjang mase abot  a week ago..nak jadikan cerita,i memang x sempat nak buat entry sebab attend a few EVENT kt PWTC..*memang bajet...... OKEH...U all pon same kan??therefore,i nak wish la kat u all nh" Salam Maal Hijrah 1433H.."..and also Awal Muharram marks the first day of the first month in Islamic Calendar, Muharram.....i know,i know n i know memang terlewat giler utk wish but
lewat bukan tandanya tidak menyambut kan??nmun dengan kekangan masa dan realiti kehidupan,
maka blog terpaksa dilupakan sebentar cuma..hehehe..sebab tersangat busy like a bee...
Namun Alhamdulillah malam ini diberi kesempatan untuk menaip apa yang tersirat dalam kepala i nh yang timbul
semenjak 1 Muharram lagi..i mean 27 november kan!!!

what is da hijrah  for u??what is da hijrah for me?bla..bla..bla..banyak la pulak klo nak explain kt snie..

Bila tahun baru Masihi tiba, semua rakan penulis di fb muslim or  non muslim akan ''post'' sesuatu mengenainya include me okeh..kononnya nak berhijrah la kan...non muslim pon celebrate jugak malahan lebih merry dari kite taw....tak kira la yang berbunga-bunga ataupun straight to the point sahaja..Namun bila masanya Awal Muharam..hanya segelintir sahaja yang mengingati peristiwa penting dalam sejarah Islam ini.



.. I am not so sure about the history of Gregorian calendar or Lunar calendar, but it is kinda obvious that most Muslims, our Malaysian Muslims, really into the tradition of celebrating New Year's Eve which fall on the 1st of January every year. A very irony reality to ponder upon. 
tersangat rugi la  kalo korang or  seorang Muslim x nak amik tahu dgn kata laen x nk menyedari sesuatu yang paling penting dalam agamanya..*sory berlagak alim skit...
Now.let me remind you, Awal Muharram or Maal Hijrah is not just about giving awards to tokoh Maal Hijrah....Apakah maksud hijrah sebenarnya??yang sebenarnya(yuna punyer lagu nh x de makne kot)buat sampah jerk....kalau i nak explain kt snie i mean  mungkin entri ini akan menjadi entri paling panjang di  blog setakat ini..i think u better straigth to read here..please press  SINI to know detail..i x boleh nak buat syrahan kt snie naty kene saman kt JAKIM .hehehheee....



u all nak taw x??hijrah dalam diri kiter nh ade 3 type:
<3 :Hati
<3 :Minda
<3 :Sikap
.........

Transformasi Hati..
.Hati u all  mestilah bersih dari perasaan negatif,seperti hasad dengki,cemburu,benci,cepat meluat dengan perlakuan orang lain..dan pelbagai lagi unsur negatif..Hati perlu dijaga n dirapi dengan sebaiknya agar tidak tercemar dengan unsur yang boleh menggelapkan jiwa..Zikir,doa,dan ayat-ayat suci Al`Quran selalunya berkesan sebagai ''agen'' untuk mencuci hati..hehehee....bagus kan???

next.



Adaptasi Minda

Minda yang baik ialah minda yang sentiasa memandang sesuatu perkara dengan hati terbuka dan juga positif..
Bak kata pujangga,everything that happens having benefits (kebaikannya) and also disadvantagedk(eburukannya)..Jangan sesekali meletakkan minda dalam emosi..kerana emosi selalunya akan mempengaruhi minda.dalam sedar ataupun x sedar i mean koma kot.....Menjadi satu amalan jika merasa benci/kurang senang dengan seseorang,maka minda akan berfikir secara negatif,even u n me  tidak sedar,bahawa kita tidak tahu dengan situasi dan keadaan seseorang itu..



Ubah Sikap

Mencaci,menghina,mengumpat,talam dua muka,tikam belakang dan pelbagai lagi ragam negatif manusia mudah kita lihat kan?x takot dosa kew??aseyman..memang seram.tapi ini la terjadi sebenarnya taw.....Bagaimana bnde terkutuk nh terjadi..sila tanya Minda dan Hati.i mean i pon kene tanye hati n minda i yg x berape suci n bersih sebab tergumpat kt blog nh.hahhahahah.okeh...Perubahan sikap ke arah yang lebih baik adalah mustahil jika dilakukan immediately..for instance memaki..jika sudah menjadi kebiasaan bagi si mulut untuk memaki..,adalah payah for stopping from doing it..rite??..cuba perlahan-lahan insyaALLAH akan berhasil...Sebelum kita melakukan/menuturkan sesuatu,seharusnya kita menyedari bahawa 

every action and our talking  mungkin menyebabkan seseorang itu terluka..oleh itu beringatlah bahawa jaga sikap kita sebelum ada yang rakan mahupun masyarakat yang bakal tersinggung dengan perlakuan anda....









all in all, one thing I really wish to change for now is: I really want to start making a habit of waking up before Subh prayer...hehehehe... I wish all readers Happy Islamic New Year and let's wish for a another great year ahead. May Allah ease everything!

p/s:ini semua untuk kebaikan saje..kebaikan dari negatif tuh kan hijrah..i bukan nak nagging bodoh kat snie taw....hehhehehehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

i will be a good person


Wordless Wednesday semua:
to my  viewers and readers...u hope u still tggu my latest entry..
…talk like before,I dah la x berudated this blog.i think about 1 week..yang last entry tuh mention to my hater.skrg idup I dah tenang..so boleh jerk nak berupdated bog without mgumpat to her..surely,die tgh sakit jantung biler bace nh.hehehehe..tapi u all heppy kot biler bace entry  nh….its juz like our routine…konfem,u love to read…*ayat poyo nh…so on….i hope my readers sihat wa’afiat okey….i doa supaya my readers or viwwers(blogwalker)will got some blessing from our God..dun worry…..next,I nak citer or bg la cikit mukadimah abot this entry..not too long time to read my introduction okeh…juz bace n bace…hehehehe
J J :P JJ
Nak bagi lectures cikit kt snie…
Selalunye our parents hopes that we will be da best kat dunia nh..ade yg  impian mereka menjadi reality but kebanyakkan impian mereka hanya jadi fantasy taw…naseb baik..mimpi saya sudah menjadi reality utk jadi blogger.lalalala…so far….x der pulak anak yang berani melawan*sindir their parents biler their parents wish sumthing from them kan???tapi kan..ade la jugak,budak kecik bertanya soalan yang sgt susah utk parents dieorg jawab.i mean soalan di luar pemikran org matured.lalalala…banyakkan??cube fikir.maybe kite pon  dah Tanya parents kiter soalan mereka sampai mereka terdiam..tapi,today I nak bg u all bacer about seorang budak kecik yang sgt power biler bercakap..i mean die bercakap megalahkan people who are talkactive..bla.bla.bla.bla….
1…two…3….four…u can read now…

like this beb
:P

Ozakawa(me) sedang breakfast with my frens….kat cafĂ© kot..

Hanis: alex,gf u apa khabar?

Ozakawa: LOL, u need update as soon as impossible la Facebook ko Alex. Ramai lg geng kiter yang tak tau citer latest ni.

Alex: Betul gak tu ozakawa(me). Asyik lupa je nak update my wall status. Lagipun i dah lama dah tak fb-ing ni. hanis oi, i dah solo dah la.quiet ensaf lor dah ni…CITER ape wei??

Hanis: Wow, Alhamdulillah! Sampai hati u tak update/bgtaw I ek psal ur love story..at least bgtaw la yg u nh single ke solo*bknye same??. Well rakan-rakan, alang-alang kepalang, I pun nak update I punyer status  kat Facebook dah bertukar dah. ..cierita pasal I dah clash..i mean bercerai.jadi janda x der anak….No more money,no more darling, bebeh!!!!!!lalalla

Samad: Sweet! Speaking of solo, bukan u dah nak keluar dari solo time zone ke ozakawa? Ape citer ngan ur love
____(my love)??*cehhh…mmg penipu..tibe2  tgk  ozakawa(me) tgh duk melamun….

ozakawa(me) tengah buffer (a.k.a khusyuk tgk benda lain sampai tak sedar apa yg terjd kt situ/ berlaku disekeliling).

Samad: ozakawa? O ozakawa! Oit, u dengar tak apa i cakap nih?

Alex: Bro, dia dah lost dah...

ozakawa mmg x sedar or khusyuk melihat lakonan sorg budak kecil*gigi dah penuh ("Adik") berdekatan tempat dia dduk dengan rakan-rakannya. Innocent giler…x penah rase pon..hehehehehe….ozakawa kelihatan hairan bile tgk gelagat a family tgk brli aiskrim…

Adik: Fuiyoo, tingginya aiskrim nh ni! Rasanya tak dapat habiskan kot Ayah.

Ayah: Uik, tadi sape yang excited sangat nak makan tu? Adik kene makan..jgn membazir.mahal tuh... Baca Bismillah pastu habiskan jgk...

Adik: Ala, Adik  just main-main je bkn serius pon tadi taw…. Byk or tggi sgt ni Ayah. Tak nak jadi buncit macam Ayah.

Mama: LOL!

Ayah buat muka manis meggoda. 

Adik: Mama nak?

Mama: OK la..tgk adik x nk mkn sorang tuh, kita share jer la...

Adik: Ayah, tengok tu! Kapal terbang!

Ayah: Haa, nanti Adik belajar sungguh2  pastu jadi pilot. Nk ke x???

Adik: Tak tau la Ayah. Adik pun tak tau nak jadi apa bila besar nanti.

Ayah: Apa-apa pun, Adik buat la apa yang Adik minat bila besar nanti ye. Janji halal xbertentangan dgn agama kite..contohnye jgn adik jadi perompak or pengopi paste blog org.lalalalalala.

Adik: Adik minat Power Rangers biru. Nak jadi Power Rangers boleh?

Ayah senyum sinis as marah.lalallala..x  der la marah sgt…..

Adik: Ayah, bau apa ni? Ada benda terbakar ke Ayah?

Ayah: Oh, tu bau asap rokok Adik*dalam keadaan berbisik. Tengok belakang Adik tu, ada sorang abang ngan girlfren dia. Dua-dua tengah rokok.

Adik: Adik nak rokok boleh*keadaan volume 215..?

Ayah: Budak-budak  kecik mcm adik mana boleh. Tengok tu, 18 tahun ke atas je boleh rokok.

Adik: O ye ke. Budak besar je boleh rokok rupanya. Sama la macam sesetengah movie kan Ayah? 18 tahun ke atas je boleh tengok kan*I mean lucah dowh…x la..mcm ade unsure negative ckit?

Ayah: Err...iye..jgn tiru stlye diorg taw...

Mama mula pandang slack kat Ayah.

Adik: Ooo! Adik paham. Kalau camtu, Adik nak jadik besar cepat-cepat la Ayah!

Ayah:  Nape)pegaang kepala I mean terpikir hairan?

Adik: Sebab bila dah besar, suma yang haram jadi halal kan kan kan?

Ayah: ...

Cepat-cepat Ayah sorok rokoknya.

---------:P

Ozakawa cume senyum bile dgr dialog family tuh..tersgt menarik….ozakawa mengalih pandagan kepada rakan-rakannya setelah 10 minute tgk family yg amat menarik..

Ozakawa:sambung balik crite u all…I tersgt careless la td bile tgk gelagat budak kecik yg bijak berkata2..kalah  u all…lalalalla*senyum sinis tanda gembira …
Alex:erk eleh….engat tgk awet cun td..tuh jerk u tgk dr tadi??
Samad:x der yang menarik pon…
Ozakawa:u patut tgk pemikiran kanak2 jugak..mereka lebih berhati2 bile berfikir bukan mcm u all..
Hanis:im agreed!!......
Ozakawa senyum tersgt gembira dan amik bnde tuh sbgai lesson…..dan ozakawa decided nak kejar citer2…



p/s:take it as a lesson









p/s:sory la..my picture is so enuf bad.hehehehehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS


    Saya bukanlah seorang subjektif. Tapi, leteran orang yang hanya guna perasaan, baik tidak perlu diambil serius sangat.
sekali lagi entry nh agak kasar n kureng molep sebab over feeling..sebab hater tuh sakitkan aty saya yang x berslah..konfem die jalan2 kat blog nh.sebab die agak _ _ _ _ _*jwapan kat bawah sekali..
muke mse updated entry nh bengkak lepas nanges...hahaha..nonsense semata2
Assalam kepada my readers n viwers..so far alhamdulilah,saya msih idup.sbb bru2 nh.saya demam after got fight.kat twwiter n fb.saya baru lepas kene serang..ade la..blogger yg sakit aty...walha..saya nih budak kecik*gigi dah penuh taw....nath la.nak jelez kat saya.sdgkan saya nih budak baru belajar untuk berblog...after solat asar*x mcm hater saya nh.solat ke x?i carik my lappy utk updated blog nh..maka terfikir la psal bnde nh.maka terlahirlah entry yg x seberapa menarik*ayat org giler nh.....okey.lps gadu tuh,ade la jgk,saya report kat my family*budak manje ker budak nh??mereka beri byk komen..tp..saya redha jerk wlaopon  this matte sgt skitkan perasaan my family..ape yang saya dgr dr mulut merekA ialah
<3:"alah,maybe budak cacat tuh jelez kat u kot.."
<3:"of coz die sakit aty tgk u duk updated blog memanjang kot"
<3:"i know,she loks like knackered n sound asleep when she read ur entry,x sdp kot"
<3:"erm...i sure,msti die tgh bengang tgk muke u yg lebih special dr die"*special ke i nh??
<3:"org melayu mmg mcm tuh,skit aty sama sndiri.ptut jelez la kat chinese ker indian ker kan?"
<3:"ur blog nh mmg x de msalah  ker,i mean kata2 kesat yg skitkan aty org laen.maybe die touch up ker.thats y die serang u."
<3:"mama rase,u nh lebih ade rupe dari die kot,sbb u kan selalu jerk snap n posing(x bertempat)gitu..maybe die rase tercabar n bangang.hahahaha"
.....muah....

oleh sbb komen semua tuh,i decide to choose my mum's coment..my mu said,i(saya)ade kelebihan kan..kelebihan ape die?snap n posing?budak tadika pon boleh buat kan?so msti ade maksud tersirat...konfem pasal rupe paras...*mmg budak nh poyo lg perasan terlebih kuota nh...okeyh..cantik n kacak...kacak ker cantik saya nh??dua blh..kacak dr rupe paras n cantik dari aty budi.lalalla..*bajet zuhud gitu...d sebabkan fakta yg saya akan gune ari nh aiatu cantik n kacak.saya nak la bercerita mase budak dulu..
Semasa saya mude2 dahulu, saya x tahu makna cantik or kacak. Tetapi, saya selalu dengar orang puji mama saya cantik. dan baba saya kacak.betol ker?Baru saya tahu mama saya cantik n baba saya kacak.)x cayer sudah... Cantik itu adalah mama saya.walha kacak itu baba saya.melawak x bertempat saya nh..

Maka saya tengok mereka berdua..aya. Muka mama putih melepak, mata beliau tajam menggoda mcm mega fox..tajam ke mata pompuan nh?x kot..mcm yoona (girl genaration sudah)bkn yuna...gitu.hehehehe... Baba kata macam mata kucing. Ramai orang fikir mama pakai contact lens tetapi sebenarnya mata mama tap reality memang Allah cipta sebegitu..tapi skrg nh..saya cube n try n error pakai contact lens.biar nmpk vogue...anak kucing pon jadi la wei....mama ttp redha taw.saya jugak*cehh..ayat bajet...tapi kan.kalo cantik sgt x blh jugak..nty ade org jelez...saya yg x ramai follower nh pon ade yg jelez...ntah dgn dunia skrg ini kan??saper setuju angkat kening.llalalala.........sekarang nh..biler saudara saya tgk saya..ayat nh jer saya dgr..

"wah dah besar anak akak..lawa pulak tuh.umur berapa nh?"-untuk my sisters
"wah kacak betol la anak akak nh,tingakatan berapa?"-untuk my brother
"wah kecik molep anak akak yang bongsu nh"*untuk diri ku ini...

mase tuh..perasaan yang timbul just jelez n marah.hahaha.sb xde pon yg puji saya nh..sakit aty betol...biler besar ckit nh,baru la de yg bg pujian palsu.hehehehe..from that event..saya dah decided nak bertukar menjadi power rangers..ehh x la..bertukar or berhijrah menjadi yang lebih baik......mse tuh..saya just fikir nak buat plastic surgery taw sbb nak 

-kasi hidung nh tiggi ckit,
-kulit nh gelap sgt so bg putih ckit
-gigi nh jarang sgt,bg rapat ckit
-mulut nh besar sgt,kasi kecik n sexy yer..

bla,bla,bla,...sepatutnye bnde tuh xperlu sbb setiap pandangan manusia tuh berbeza taw..so,kite x pyh nak reka ape yg tuhan buat kat kite taw.hehehe.bagi ceramah ckit.....

kan dah cakap,cerita saya nh x menarik...fine...saya nak buat cerita kasi menarik sikit.hehehehe

...saya pernah dengar yang makcik sofiah(my granny) cakap"nazirul (my younger uncle), kalo nak cari istri,cari la yg cantik cikit,biar cucu bongsu aku tuh cantik dari yang laen"..biler terpikir kan..my granny nh salah konsp yer syg....actualy,the true consept is 'nak menantu bijak sbb kasi cucu bijak'..tapi my granny nh mcm pentingkan kecantikan taw....sbb tuh my engineer uncle x kawen smpai skrg,,nak ckp x nsem.mmg tersgt nsem...saper yg single blh call my uncle number.@ 019617 _ _ _ _hahahaha.......my garnny nh teruk kan??..sebab ape ??korang nak taw x bahawa gen kecantikan itu datang dari keturunan bapa..my granny nh dah tgk cermin..kalo anak laki die kacak n gantang(my uncle) ,konfem cucu(bakal my cousin)akan jadik lebih comel n cantik..tapi kalo my uncle (anak my granny) tuh muke ala badut..mimpi jer kut nak dpt cucu yg cantik mcm nh..(diri saya)...apa yang penting...fakta yang penting.. kalo u all x cayer.try n error,bukak mozilla ke google..google senddiri gmbr anak artis2 yang jelitawan dan suami mereka just biase....begitu anak artis lelaki yang kacak tapi istri mereka biase...cube tgk..bukan nk mngata tp mmg fakta wei...

my granny salah konsep tuh sbb kepandaian or kebijakan tuh berpihak kepada keturunan ibu taw...bukan la sya nak cakap bhawa kalo ayah baby tuh bodoh tapi ibu cerdik mcm kancil knofem dapat anak yg pintar mc nh(my self).lalalala..bukan sama sekali..tapi...secara on9..ops..secara saintifiknya..gen kebijaksaan tuh berpihak dr keturunan ibu.serius taw..x cyer search kat internet...tap kan,ade jugak seorg budak pompuan hodoh lg bangang lg hitam...mulut longkang..blh jd ckgu tdika...lalalla..(my hater tuh)...patut nenek x blh nilai gitu....mnantu perempuan membawa gen kebijksaan taw....patut saya bijak semacam.lallalala...




                                                                                                      the black group 

                                                        from the left:khairul,cik uyun,sofy,kamelia,cik haz,k.karina,k.reen(depan)

  lalala.when attending the wedding of the year


                                                                                             aff n me
                                                                            k.reen with me
from left:k.dhiya,aff nabihah,si contact lens,k.karina,k.reen,.datin selly

                                                                                lawa depo semua..cair x??
 
from left:nordhiya,k.karina ,while on smile who is wearing contact lens(me)                                                              








~~~
Dalam setiap keindahan, selalu ada mata yang memandang. Dalam setiap kebenaran, selalu ada telinga yang mendengar. Dalam setiap kasih, selalu ada hati yang menerima...~...





p/s:my hater:u x pyh nk jd bodoh la..sbb i taw,u mmg hodoh..hahahhaha


p/s:tenkiu for reading..kasi byk komen sbb nak skit aty budak(hater tuh)


p/s:sory kalo kata2 saya amat kesat.hehehehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

how long does friendship last??


good morning for sesiapa yang baru bangun tido.good evening for sesiapa yang done'tea party"just now!!btw..Salam 1malaysia!!
hello
hye
Yah,today's topic is about friendship!When I was about Primary6-Form2,my favourite question is "How long does friendship last?" My friends were so fed up with this question already since I've asked so many time!But don't know start from when this question seldom/dissapear in my brain already since this is a lame question,HAHA!

Yah,now it's my turn to ask you again,"hey,you think how long does friendship last"? No answer?Undefine?Okay,accept all the answer as this question is all decide by god or fate :D And it's depends on people too.What's the different between good friend and true friend?I receive all kind of answer personally and facebook.


Sean Liau : a true friend may b a gud friend,a gud friend may nt b a true friend.
Jia Xin : a good fren wouldnt share JB ticket with u,but a true fren will share it
Wing Li : a good friend will hold u up when u fall, but a true fren will laugh their ass off then hold u up XD

WT........Lame.....
Sean-what's the difficult? Guess what Jiaxin's bieber ticket is fake one :D And Wing Li tat guy yah.... Better dun fall in front of her or else she will laugh at you XD






Does forever exist in friendship too?

i have get used to alone sometimes,it's doesnt sound bad too.At least you can learn something like be more responsible for youself or getting independent. Maybe you wont get hurt too.


True friends are like the sun,they always shine while you're down.


True friends will stay beside you and wipe your tears away and her eyes which fill with tears will tell you :I'll smile when you smile and feel the pain you do and if you cry a single tear I promise I'll cry too.

True friends are like the diamonds,they are true and rare.



A true friend is like a BRA,hard to find supportive comfortable,always lifts you up and makes you look better! And always,CLOSER TO YOUR HEART.*x der niat nk lucah

A true friend will loves you, respect you, treat you like a priority. Make your joy a desire of hers/his'--as you only want to give joy in return


Sometimes,you treat people good but it doesnt seems like they treat you good too in return.


The most satisfied answer I search: A good friend will bail you out from jail but a true friend will sit beside you and said :" Damn.... We fucked up!"


Finding a friend is easy but a true/best friend is hard.Cherish your own friends now,maybe you'll need them sometimes.Remenber,friends are not an appratus for you to used,it's a priceless diamond for you to cherish and keep it well.


 p/s:entry no need to any pic.haha.sincerely..dun have latest pic with my dearest friends.
p/s:do not much like to talk abot this.
p/s:take care ur frns.ops.ur relationship
p/s:be my follower while leave some coment.kuikuki






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS