bila BELOG saya xda stalker

tittle dan contains entry xde kaitan...maap taw..

Salam u aols...hari nie mata ai naik ke atas dan bertukar menjadi bulat...kenapa dan kenapa??
ini semua terjadi setelah ai x mengh-update- belog ai yang bajet femes macam belog tuh...*mulut muncung ke new tab..hehehehe...sumapah u oals akan menyampah sarap dengan entry ai hari nie..sebab mengarut penuh jiwa u...

ok ade banyak bende nak share tapi bila nampak posting nie..terus lari ideas tuh...entry ari nie sangat berbeda taw..

bak kata nona-latest nak la berkongsi dgn u aols pasal bnda yang tengah hot macam air panas nie...pasal ape???of coz la..pasal entry terbaru kite...most of blogger sekarang nie,memainkan peranan kt entry dieorang...dengan post gambar-gambar yang cantik..yang agak x da gambar yang phewiitmacam biase-biase je..sambil memang xda gambar yang menarik taw...ape kata ai buat bnde yang baik???i mean blogwalking.hehhe...





kenape la panjang sangat tiek tuh??itu tanda ai malas nak type taw..saje nak buat surprise kat u aols...terkejut hantuk dinding kan??hehehhe.....

seriously,ai nak update entry baru..tapi memang tgh blur..kalo nak buat entry nie..macam blogger tuh...kalo nak buat entry tuh,macam bloger nir..aiks..pelik je bunyi...yeahh...kalo amacam nak cakap pasal....


yup...mungkin orang femes je boleh cakap pasal nie..tapi bagi ai..x kut...sebab uh ai berani nak cakap pasal nie...mungkin u aols ade stalker dan mungkin juga xda...TAPI....U aols pon boleh jadi stalkers pon boleh jadi stalkers yang terhebat di dunia..ayat tersangat bajet..:)

Tapi, bukan Stalkers tu yang ai nak perkatakan. Ini Stalkers yang bijak tapi jahat. So, apa yang membuatkan korang menjadi seoarang Stalkers??? even ai pon,boleh jadi taw....bende kecik macam kutu pon boleh jadi stalker baby...Lepas baca ni.. baik korang mengaku! =)))

1. Korang tau nama ‘dia’, tempat tinggal ‘dia’, apa yang ‘dia’ buat.. TAPI, ‘dia’ tak tau pun kewujudan korang.
Secara ringkasnyer, dia tak kenal korang sangat. Tapi korang tau lebih-lebih pasal dia sebab korang asyik mengendap ‘dia’!

2. Korang suka check blog ‘dia’, setiap kali online.Dan bila korang ‘mengendap’ blog dia, korang tak tinggalkan ‘follow’. Kalau tinggalkan pun, korang akan jadi ‘anonymous’. Lepas tu korang mesti godek-godek dia punya blog archives dan bukak post lama-lama dia.

3. Korang add ‘dia’ punya Facebook/MySpace/Friendster/YM/MSN etc.. TAPI, tak berinteraksi pun dengan dia.

Korang add pun semata-mata nak ‘usya’ gambar dia, baca ‘komen-komen’ kat profile page dia. Pas2 korang ‘stalk’ kawan-kawan ‘dia’ dan femili kesayangan ‘dia’. Kalau korang buat satu akaun palsu kemudian add dia, itu lagi STALKER!jahat kan....jangan tiru gaya ini..mara bahaya..:)

4. Korang follow ‘dia’ punya Twitter...

5. Korang sengaja buat-buat ‘TERJUMPA’ dengan ‘dia’.Korang baca status dia ‘I’m going to hell!‘, kemudian korang pun pergi lah hell jugak. ...sweet x???=.=”

6. Korang minat sangat-sangat dengan kisah hidup ‘dia’.Oh, semalam dia pergi jumpa mr .saxabeat. Dia tu minat giler dengan XX. Dia tu macam ni dia tu macam tu“. Lepas tu korang pun mula lah menjaja cerita ‘dia’. Tak pun korunk terbaca pasal somethingmengenai dia, kemudian mula lah.. Eyh. Apa dia cakap tu? Kenapa macam tu! *Nak tau. Nak tau. Nak tau jugak!*PEACE

7. Korang buat-buat tak tau pasal ‘dia’.....

Kenal tak ‘dia’?” “Err.. Siapa tu?” “Ko tak kenal ker? Tau tak? Bla bla bla and blah sampai lenyap..:)” Kalau boleh korang tak nak orang tau korang kenal dia sebab korang follow kt twiiter atau baca blog dia.

8. Korang ‘google/yahoo’ nama ‘dia’.

9. Korang ‘curi2 tgk’ private photos, blog, comment atau profile ‘dia’.macam ai tgk ur belog laaaa...

10. Oh yeahhh..., sebelum surf blog/etc ‘dia’, korang gunakan proxy/filter supaya tak di kesan! ini bukan ai kut...

persoalannya kenape stalker wujud pada mase sekarang????
korang kut yang cipta...peace..

NIE SEMUA ai nampak and terase mase research taw..:) are not allowed here..":)...kat ats tuh gambar tauke stalker kut...

  • Digg
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS


Hye readers and,i want wish 'Happy Valentine":)
WELL-WELL-WELL. Its  too early for u but not for me..yeah mama!1,i know its was very wrong to our religion for celebrating this day.but not my mention to majoring this celebrating.,this celebrating just give me a memorizes to build this sweeet!!seriously,after done watching the movie He's Just Not That Into You, coupled with few rejection experience, i googled on the world wide web for some tips, some signs that i may have overlooked. Alert for these signs and remember, you've been warned.Soory again for just focus on guys!!

Enjoy guys:

You've been chasing that certain woman for weeks, maybe even months. She rarely calls you, she flirts with other guys, but you continue to hope that one day she'll come around.
How do you know when to finally throw in the towel?

So read on to put her behavior into perspective and figure out once and for all if she's just not into you.

first of all..
<3::She says she's not ready for a relationship
Ah, the classic escape route; women often use this one when they feel cornered by someone they are not interested in. It's clean, requires no preparation and leaves no room for a counterargument. But if a woman says this to you, what she really means is that she does not want to be in a relationship with you…hahaha…im not yet.. For whatever reason, she doesn't see you as relationship material for her, so don't stick around hoping she will be ready someday. She might get into a relationship eventually, but it probably won't be with you.

<3::You're always the one calling her and/or she doesn't return your phone calls..
Watch out: She may be avoiding you. And if she's not avoiding you, you are not on her mind and she simply forgot. Either way, this means that she has less invested than you do and doesn't care enough to actively seek out your company.

Here's a rule of thumb: If she doesn't return your first call, call a second time, as she may be playing hard-to-get. If she doesn't return your second call, you can rightly conclude that she's not into you. (Do allow a certain amount of leeway on this point; women have been told by umpteen dating books to let the man do the pursuing. She should be calling you at least once for every three times you call her.

<3:::She avoids eye contact and physical proximity
This is an obvious sign that many men overlook. If she is attracted to you, she will naturally want to be close to you and make eye contact. If she is evading your gaze, however, she may be consciously trying to avoid leading you on and having to turn down your advances later. It's a sneaky little trick, but it usually works. Take it as a sign that you're not her type. If she keeps you at arm's length at all times, she may also be protecting her personal space, so make sure you don't get too close.

<3:::She mentions other guys she finds attractive
No, she's probably not trying to make you jealous -- unless we are dealing with an ex-girlfriend, a situation that belongs in another category altogether. Most likely, though, you are in the "friend zone," which means that you are just like one of her girlfriends that she shares her thoughts with. Ergo, it has never even crossed her mind to date you. Not good.

<3:::She tries to set you up with another woman
She might do this because, like in signal No. 4, it never crossed her mind to date you. Alternatively, she might do this because she likes you as a friend but wants to make certain you don't hit on her. Either way, the message is clear: She definitely doesn't want you for herself.

<3::She doesn't laugh at your jokes(almost serious at her face)
If she is consistently stone-faced when you crack jokes, then you can conclude two important things. First, she doesn't find your sense of humor engaging, and second, she doesn't like you enough to bother to pretend otherwise. Here's a shocker: Whether or not she laughs at your jokes doesn't necessarily have to do with whether or not she finds them funny. Laughing is a form of flirting, and if she isn't doing it, you can be pretty sure her mind isn't on you.

<3:::She is always vague about making plans
If she really wants to see you, she'll make firm plans. If she doesn't want to see you or doesn't care one way or another, you can be pretty sure that she's not into you. If she is vague about making plans, it probably means that she is neutral about being in your company, or even worse, that she doesn't want to commit in case something better comes up. Ouch.

<3:::She regularly cancels plans with you
Let me break it to you gently: You are the fall guy, the "just in case she doesn't have anything better to do" guy. It is certainly fair to cancel plans occasionally for a legitimate reason, but if she bails consistently, ditch her, even as a friend. If she does this, it not only shows that she's not interested, but that she holds little respect for you at all. Move on, and do it quickly.

last but not least
<3:::Her description of the perfect man sounds nothing like you
She tells you she wants a Mediterranean man who can dance salsa. You are Swedish and can only square dance. I know -- women rarely stick to what they say are the perfect traits they are looking for in a man. And indeed, she may actually end up with a square-dancing Swede, but in all likelihood, it won't be with you. Take this as a kind hint on her part that you, for whatever reason, are not her perfect man.

:::::::::::BE WARNED:::::::::::
If she exhibits one of the above signs, it doesn't bode well for your cause. If she exhibits two to three of these signs, you can be pretty certain that she's not interested. If you are noticing more than three of the above signs, listen carefully, because it's never going to happen.

I know from experience that an unreciprocated crush can be a big blow to one's self-esteem. So do yourself a favor and don't prolong the inevitable. If, after reading the above list, you can gather that she isn't going to respond to your advances, put yourself out of your misery -- just cut your losses and move on. Repeat this mantra to yourself until it sticks: She's just not into you.

how i look??enuf bad rite?i got sumthing like pengelusan gitu.:)

  • Digg
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Salam MaulidurRASUL!!

Salam semua,especially,my readers and viewers..Dah hampir 2 bulan ai x update belog soory..hari ini befday nabi tergerak hati ai untuk tulis entry khas wanna talk about sweet story..kalo u all ingat hari nih ari ape..tersangat bagus..hari ini hari kelahiran Nabi Muhammad…so,wajib la korang berselawat..whats mean for praises??when us praises for Him,automatically,we remember to Him..just same we love Him so much than others.
you know la kan,sekarang nih banyak sangat gossip liar pasal artis.tentang saying dan cinta.tapi kalo pasal blogger nh x de pulak..
Alhamdulilah.blogger menjaga nama baik blogger…ai nak tumpang la kejayaan yang hakiki ini..hahaha..stop here..
Blogger pada hari ini semua ade insurans kan…Kalo seseorg blogger itu terjatuh dari landasan agama disebabkan CINTA,macam mane?dapat ke pihak insurans tuh bayar kerugian..x dapat kan..ok la….oleh itu,ai nak la berkongsi cerita yang menarik bagi ai dan mungkin tak menarik bagi u all..
Ai dengar and lihat.kalo dengar jee jawabnya tipu la ai.. cinta nh ade banyak kategori.betol ka??cinta buta,cinta rabun,cinta binatang and cinta 3 segi,cinta 4 segi and bersegi-segi.. bla,bla,bla…..
But..mase watch Youtube.nak download la kan video cinta nh.nak bagi inspiration gitu.,,tibe-tibe..tertengok la satu video bertajuk Bicara tot trailer telenovela BICARA HATI tapi salah..rupe-rupenya,video keinsafan gitu…berkisahkan cinta yang HALAL lagi digalakkan..
iaitu cinta kepada Allah and Rasul.mak oi..banyak pulak lectures ai hari nh..potpetpetpot…ai                       nak bercerita tentang C.I.N.TA…..

Whats mean for L.O.V.E ??
Whats mean for C.I.N.TA??

Baeklah,akan ai bercerita or berpotpet kat sinie sambil menonton Bicara Cinta kali ke 4.bagi member inspirasi yang terbaik kalo bab cinta..hehehe..

Cinta seseorang yg datang sebelum berkahwin itu
sebenarnya tidak halal
sehinggalah pasangan itu tlh ijab kabul THEN dilafazkan..tapi x tahu la kalo u all nak anggap mcam mne kan..hehehehe…so far,banyak pasangan yg tak ambik peduli…mungkin menganggap benda mcm nh remeh temeh..but for me,its very wrong.

Ditakdirkan manusia dijadikan berpasangan
bg melengkapi satu sama lain.yang gay tuh..maaf la..tak termasuk dalam list taw..yg lesbian pon sama,tak diiktiraf kat mesia nie..
Untuk pengetahuan u all,kita akan berkahwin dgn jodoh
yg telah ditetapkan sejak azali  lagi…wah gitu…kalo couple awal nh??telah ditetapkan or kite yg cari nahas..nahas la sssangat..

Walau siapa pun jodoh yg ALLAH tetapkan,tak kire la..kurang nasib baek*OKU(mungkin pasangannya juga OKU)Ade jugak yg kurang berpuas hati dgn pasangan disebabkan tidak sefahaman…suke hati la..In Fact,terima dgn hati yg redha.
Tidak mustahil die org yg kita benci,die jugak yg kite saying.
Dan mungkin jugak,org yg kita syg.lama-lama die yang kite benci dalam dunia..lepas bercerai kot..hahahahha..*gelak super jahat..

Yg penting,tapi tak la sangat
cinta yg kita bina adalah berlandaskan
cinta yg ditetapkanNya...u all janganlah lebih-lebih.mentang-mentang cinta boleh dipetik,suke hati u all je nak petik ,tak kire putik ke tak..
insyaAllah..kAlo u all dapat ape yang u all hendak..Alhamdulilah…syukur Ya Rabb!!!!...

saya insan biase tersangat pasti tentang bab ini sebab sudah pelajari kat sekolah.opss..silap..cikgu ai tak pulak mengajar subjek Cinta ini..bla.bla.bla....kenapa ai dapat tahu tentang LOVE dalam versi omputeh then CINTA dalam versi Malaya gitu.!! nak buat pengakuan dapat pengetahuan yang tak masuk exam nh semasa mendengar satu leterer besar oleh para ustaz moden*mulut puaka cikit..hahahha..

Antara bende yang ai dengar ialah…

<3::   "Dia tersangat mulia sangat….
My answer:: u know,orang yang berkuasa kat Negara kite nh were respected very much even we didn’t know them personally.of course,kite semua badget mereka tuh mulia even setengah daripada mereka je mulia jika diperhatikan secara rawak.tapi Nabi kite x begitu.sejak dilahirkan,memang mulia…tiada cacat cela…
<3::    Selalu ada bila aku senang. Masa aku susah lagi la aku rasa dia ada.."
My answer::Susah senang sememangnya bergantung pada Tuhan sebab Dia yang mencipta u all semua include me yah!!based on our determination la..kalo kita lebihkan usaha,maka,pencapaian agak memuaskan..tapi kite juga ade kuasa sakti.deangan cara berselawat,kite akan mendapat syafaat.whats mean for syafaat?google please in case if u don’t know…moreover,kite akan dilindungi mase susah and senang..
“Hari ini lebih baik dari semalam kan!!”yang susah cube kite senangkan ia..
<3::   "Bila rindu, aku baca ayat cinta or puisi yang mencairkan yang dia bagi.."
My answer::Ayat cinta yang dikurniakan itu bukan ayat power sebarangan..boleh didapati di mana kedai dakwah tapi mudah untuk dihayati tanpa Iman yang teguh..ayat yang bawa manfaat di dunia mahupon akhirat yang kan mendatang.orang berselawat sini sane tapi kite??ignat ke tak selawat tuh...*macam Ustaz Hypo pulak aku nh..

<3::  "Bila aku nak apa-apa, aku minta pada dia.."
My answer:: What I want in this world,of course, I must do something for getting it..while praying to Him.minta disini bermaksud mohon ataupon berdoa.bukan memeluk tubuh tanpa berbuat apa-apa..wah gitu…with that,our prophet will helps us with pray to our God…orait!!!
Usaha + Doa = Kehendak yang diredhaiNya!!=umat Dia
<3::   "Bila aku gundah..aku fikir dia, terus rasa tenang.."
My answer:fikiran biarlah betol tanpa aral melintang taw..katakan tak nak kepada lalai dan kecuaian..tapi katakan hendak kepada kebenaran..bila berfikir biarlah beralaskan kebenaran supaya lebih jelas dan tenang apa yang kite berfikir itu…bila jiwa bersih,nabi kita suka.senang la nabi nak mengaku kita as his followers.
<3::   "Best tau bercinta dengan dia..! Kau pun boleh bercinta dengan dia."
My answer:bila bercinta dengan die,u all jangan pulak lupe ka tai taw.hehehe..tersangat best bile bercinta sebab dapat memberi bravo baru kepada diri kite nh..die juga bercinta dengan Tuhan,tapi kalo kite ingat je dekat die,boleh la jadi kekasih kite….not gay anymore here okeh….sebab Nabi kite LELAKI.
“not matter its difficult,we just through it by own self..”
Sapa dia nh?mesti berfikir secara bijak..siapa lagi harus kita puji selain dia??
Oh yeah…
Dia adalah Ahmad  kita. Nabi kita. Nabi muhammad…
Orang selalu ingat bercinta ni sesama manusia saje..dah lupe alamat rumah sendiri kalo bercinta dengan G/B Friends. Even dengan makhluk-makhluk lain pun kita digalakkan bercinta…Makhluk disini membawa erti ciptaan Allah yang laen Llol.. Bercinta dengan pokok, bercinta dengan laut, bercinta dengan gunung-ganang then bercinta dengan saya.. Mereka juga ada hak untuk dicintai, disayangi dan bebas daripada kerosakan manusia di atas bumi….lagu kat radio pon banyak member galakan untuk bercinta tapi kat manusia je la…
Cinta pada manusia pula adalah satu fitrah yang tidak boleh dinafikan,..cinta kat kaum sendiri pon termasuk tapi bab nie telah lari dari topic la sikit kan…satu rahsia yang u all x taw sesame sendiri pasal manusia disekeliling ialah setiap orang dalam diam sedang mengejar cinta manusi yang laen..i mean.mencari cinta sejati gitu...
Tapi berapa ramai yang mahu mengejar cinta Nabi?
 Berapa ramai yang sedang mengejar cinta Nabi?
dan berapa ramai yang betul-betul mengejar cinta Nabi?
Seriously,memang tak banyak tapi ramai terutama hari nak kiamat…Sorry  la sis and bro..terslah potpet pada mase yang salah ini..huhuhu..SALAM MAAF dari  Ai..

  • Digg
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

You Are Blogger

Good morning to my readers n viewers.
Today is my talk's day..eshh..macam la hari la ai x boleh nak talk to talk kan??i mean berblogging la...hehehe.sory..hari nh mood tersangat baik sikit after finish tired from trip to singapore..lalala...jalan2 cari pasal gitu...most of people suke bercerita pasal trip tuh la trip nh la..erk eleh...macam die jer p pon p jugak kan?u all lagi la...abis rembat ..hehehe..btw,ai memang x de hati nak bercerita pasal trip to singapore tuh sebab ai takut u all broinng n bla from vsiting my blog.biase yang kureng femes nh..banyak ancaman cikit..betol kan??aniway,nak bercerita pasal kelas blogger..u all  tahuukan??sekrang nh..orang dah x nak jadi blogwalker taw..dah nak jadi blogger terus..first of all,ai memang tgh pening lalat as thinking..   
                    ."macam mane la geng blogger nh jadi femes ones??"

You all tahu ke x nh??erm..x taw kan??ok la..meh nak explain ckit..for me,dieorg jadi femes nh sebab

1<3::::: rezeki diorg kot..boleh buat duit via kempen sane,kempen sini...*main fact
2<3:::::Second,blogger nh mesti cantik or tantek macam org nh...hehehe.laki pon cantik ke??                                                                                                         i mean handsome   la...have a good looking
3<3:::::u all boleh tgk by ur own reading kan?bahasa ai ke geng femes better one??of coz la,they are kan??(bahasa yang mantop
)4<3:::::gambar mereka tuh cantik n aboslute.hehehe...
5<3:::::ermm..buat vlog la...konfem la hebat..
6<3::::template yang tantek...

eshhhhhh..fakta nh semua salah nh terslah tafsir lor...baes on abservation la dah usha banyak belog...tgk care posting die..macam3..ade tuh gedik..

*ayat bajet femes
*buat cerita die jerk..(macam ai)
*cerita pasal buah hati la..(nak termuntah taw)nh pling ai benci..
*cerita pasal tavel(nh i like)sbb dapat info.

u all x faham kan??okehh..meh ai nak explain ckit lg...macam nh sebenarnya taw...blogger nh banyak ade pangkat..macam1

.1. Blogger Exsklusif
.2. Blogger Friendly
.3. Blogger Spamer

.tapi kat dunia nh bnyak ragam taw???:ape nh??u all x faham lagi ke??? berikhlas hati nak explain lagi.hehhehe....hari nh ai nak cube menidentifikan and ai akan klasifikasikan..dengan semangat"as a blogger,we have brave to show who are we"okeh..kat dunia blog nh..terdapat byk jenis makhluk rase macam 12 jenis gitu..u rase berape??Blogger ala Selebrity : Ini punyer blogger terpesona dgn populariti.taw x???ade fb and twwiter pon,masih gatal nk berblog lagi...hehehe... ai rase blogger jenis nh suke org memuja die kot...jelas la..die nak yang perfect mentang la die artis kan....eshh.rase mcm nak tampar ajew... 

 Blogger Hiperaktif: Inilah punyer blogger ade stamina yg sgt dahsyat.i mean tgh mabuk femes.hahhaha,,. blogger jenis ini sggup abiskan waktu utk post byk posting setiap hari.....x kisah la posting yg menarik ke x.. even posting quick links..for me,blogger nh mcm cacing kepanasan kot kalo tgk org post entry baru.hehehe..then,blogger nh jugak rase 24 jam nh x cukup utk mereka..begitu tamak..  

Blogger Peneliti:    blogger ini amat bahaya sebab blogger ini punyer byk maklumat taw..yg si blogger sorang lagi suke post,yg nh pulak suke meneliti i mean suke jenguk2.hahahaa. besides that,blogger jenis nh jugak mempunyai dedikasi yg tiggin dlm dunia penilitian..ptut jd mentiri kot...Ia rajin memposting pengetahuan, data dan fakta yang ade erti  kt blog die mcm ai la... Setiap postingnya diperkuat dengan link-link yg mmg betol n tepat x mcm org gile femes link ape bnde  entah.. 

 Blogger Pendidik: Inilah Blogger yg baguih sbb die suke meletakan dirinya sebagai pendidik or cikgu or guru.hahaha...for me,he or she loves to post  isu-isu dengan sudut pandang education  and dll... Tidak begitu banyak frekuensi postingnya, tapi selalu menarik dan bermanfaat begitu ia memperbarui blognya...mcm ai jugak*memang bajet gile ai ari nh...  

Blogger Pesolek: Blogger yang satu ini gemar bersolek....i love this type..macam akak yg tantek nh.. ...she always  mempercantik tampilan design Blognya. thats y ilove her blog..dah la x sombong.hehehhe..Ia sangat memperhatikan kuality logotype, tipografi dan sensasi grafik Blognya. mcm ai...Blog begini sgt indah taw...indah,may be prinsipnya begitu.. jadi kenapa harus dibuat gundah ..hahhahaha  

Blogger Suke Blogwalker: Namanya Blogger gaul, Blogger yang satu ini memang gemar bergaul n berkawan...Ia rajin blogwalking ke Blog-blog lain .. apakah Blog yang sudah lama ataupun baru..... spekulasinya.. Blogger yang sudah dikunjunginya itu akan visit back to  Blog dia. Semacam ai juga, kan?.hehhehee..cntohnya...

Blogger Over Feeling: Inilah Blogger yang sangat individual-relationship gitu... x pnh peduli apa yang sedang terjadi di dunia, yang jelas, ia hanya sibuk dengan posting tentang dirinya sendiri mcm die je ade blog.... Sering memajang foto sendiri ataupun barang-barang pribadi lainnya. Jadi kalau ingin berkenalan dengannya, u all tak perlu ketemu, cukup baca Blognya — dijamin akan knl owner dari A-Z!..x blg bg cntoh..nh mengumpat.hhahahaha...tapi ai taw spae ahter kot.. 

Blogger Entreprise.ops..entrepreneur la..: Blogger jenis ini luar biasa sbb berjiwa kan bisnes.. Ia pintar memilih tema untuk sejumlah Blognya, dan menempatkan sejumlah banner iklan dari penyedia online advertising kelas dunia di Blognya..blh buat duita taw....byk sgt blog buat gini..jles ai taw.... Jelas dia sangat akrab dengan istilah AdSense, Chitika, AdBrite, BlogAds, Amazon, dan lain sebagainya. keaktifan klik dari pengunjung pada banner atau link advertorial ini jelas akan membuat dompet blogger nh jadi tebal...i akn join pd 2 taun dpn..sekrang nh x cukup umr lagi la....bdoh kan??syg2..msti ai dah jadi jutawan mude..bla.bla.bla... 

Blogger Profesional: Ini memang Blog da mmg  menjadi pekerjaannya sehari-hari. Full-time. Artinya, ia tidak hanya memiliki jiwa enterpreunerentrepreneur, tetapi juga mampu melakukannya dengan sangat profesional, memodaling klo ade talent mcm ai nh while die pnyer ulasan sgt  baik. Ia juga memiliki kemampuan material dan penataan kewaangan yang baik.mcm..saper erk???..tgh blur..x blh bgtaw saper contohnya....hehehhe... 

Blogger Amatir(hoby yang x berbayar): Inilah Blogger yang punyer separuh hati.. hati.yg seribu jauhh sekali.hahahhaha.. at some time, blogger nh rajin post entry... kemudian menghilang lg ghaib selama satu-dua bulan, kemudian ia hidup plk  dengan post entry barunye..gedik jugak nh....biase la..lps jadik femes dah lupe daratan kot..hahhahaa... ai rase blogger gini sudah lupa  username or password admin blognya, atau lupa URL blognya sendiri..hahha..x mcm i..tiap2 hari bukak..*tgh angkat bakul..  

Blogger Introvert..jenis suke privacy: Inilah Blogger yang "tidak niat".....ermm.lbh suke privated. Ia menutup ruang komentar untuk setiap postingnye..setiap entry,x blh nk coment..i know y??sbb die taw x de org nk coment kot.hahhahah.., x begitu yakin  sama sekali jati-dirinye kan??x mcm ai nh.. Meskipun begitu, ia rajin posting.pelik bin ajaib nh... Boleh jadi waktu mau buka Internet dia lirik kanan-kiri dulu supaya org x tgk dier.hahhaa..takot ke ap nh??. Tapi masih syukur blogger nh hanya menutup ruang komentar di blognya, dan bukan menutup blognya!..klo x..i x bace la blog nye..hahahaha..  
Blogger Filosof or poltik: Ini memang filosof abis????ai pon x taw jenis fanatik sgt yg gile kan org ponx pnh buat hal mcm nh taw??ai kan jnis berjurus... Hampir semua postingnya berisi pemikiran-pemikiran filosofis. Apapun isu atau topik yang sedang, blh  d lihat dari kacamata ahli polotik.....taw x,try u all bace blog org gin..terkejut berok wooo...hihehe. Meski harus mengenyitkan alis untuk membacanya,bkn sbb nak mengorat taw..sbb terkejut tapi sesungguhnya posting-postingnya sangat mendalam, menikam dan mencekam.mcm ai jugakk......     

p/s:Life without blogging is so much boring. So yah, I decided to get my blog alive even though I'm just the only one who is reading this.No blogging = No picture taken , post an old photo and LOL closing eyes is better than open eyes... 

  • Digg
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

What is the Hijrah For You?

Salam to viewers and readers...
hye sumer.u all sihat x nh?klo sihat,alhamdulilah..kalo x sihat,juz take a rest n telan ubat tapi jgn pulakx bace  entry i nh taw..hehhehe..

PAda 27 november 2011,u all n i telah pon cuti tapi u all tahu x kenape kite cuti?most of people of coz tahu n sedar..but there are still gelintir manusia ni tgh mabuk lagi..x tahu kenape kite bercuti hari tuh...i memang celebrates hari tuh..sgt hepy..klo sesiapa yang celebrate Awal Muharam nh,konfem rase macam sumthing wrong,of coz macam ade kebaikan..Alhamdulilah la klo readers i nh sudaah pon sedar....disebabkan i nh busy sepanjang mase abot  a week ago..nak jadikan cerita,i memang x sempat nak buat entry sebab attend a few EVENT kt PWTC..*memang bajet...... OKEH...U all pon same kan??therefore,i nak wish la kat u all nh" Salam Maal Hijrah 1433H.."..and also Awal Muharram marks the first day of the first month in Islamic Calendar, Muharram.....i know,i know n i know memang terlewat giler utk wish but
lewat bukan tandanya tidak menyambut kan??nmun dengan kekangan masa dan realiti kehidupan,
maka blog terpaksa dilupakan sebentar cuma..hehehe..sebab tersangat busy like a bee...
Namun Alhamdulillah malam ini diberi kesempatan untuk menaip apa yang tersirat dalam kepala i nh yang timbul
semenjak 1 Muharram lagi..i mean 27 november kan!!!

what is da hijrah  for u??what is da hijrah for me?bla..bla..bla..banyak la pulak klo nak explain kt snie..

Bila tahun baru Masihi tiba, semua rakan penulis di fb muslim or  non muslim akan ''post'' sesuatu mengenainya include me okeh..kononnya nak berhijrah la kan...non muslim pon celebrate jugak malahan lebih merry dari kite taw....tak kira la yang berbunga-bunga ataupun straight to the point sahaja..Namun bila masanya Awal Muharam..hanya segelintir sahaja yang mengingati peristiwa penting dalam sejarah Islam ini.

.. I am not so sure about the history of Gregorian calendar or Lunar calendar, but it is kinda obvious that most Muslims, our Malaysian Muslims, really into the tradition of celebrating New Year's Eve which fall on the 1st of January every year. A very irony reality to ponder upon. 
tersangat rugi la  kalo korang or  seorang Muslim x nak amik tahu dgn kata laen x nk menyedari sesuatu yang paling penting dalam agamanya..*sory berlagak alim skit...
Now.let me remind you, Awal Muharram or Maal Hijrah is not just about giving awards to tokoh Maal Hijrah....Apakah maksud hijrah sebenarnya??yang sebenarnya(yuna punyer lagu nh x de makne kot)buat sampah jerk....kalau i nak explain kt snie i mean  mungkin entri ini akan menjadi entri paling panjang di  blog setakat ini..i think u better straigth to read here..please press  SINI to know detail..i x boleh nak buat syrahan kt snie naty kene saman kt JAKIM .hehehheee....

u all nak taw x??hijrah dalam diri kiter nh ade 3 type:
<3 :Hati
<3 :Minda
<3 :Sikap

Transformasi Hati..
.Hati u all  mestilah bersih dari perasaan negatif,seperti hasad dengki,cemburu,benci,cepat meluat dengan perlakuan orang lain..dan pelbagai lagi unsur negatif..Hati perlu dijaga n dirapi dengan sebaiknya agar tidak tercemar dengan unsur yang boleh menggelapkan jiwa..Zikir,doa,dan ayat-ayat suci Al`Quran selalunya berkesan sebagai ''agen'' untuk mencuci hati..hehehee....bagus kan???


Adaptasi Minda

Minda yang baik ialah minda yang sentiasa memandang sesuatu perkara dengan hati terbuka dan juga positif..
Bak kata pujangga,everything that happens having benefits (kebaikannya) and also disadvantagedk(eburukannya)..Jangan sesekali meletakkan minda dalam emosi..kerana emosi selalunya akan mempengaruhi minda.dalam sedar ataupun x sedar i mean koma kot.....Menjadi satu amalan jika merasa benci/kurang senang dengan seseorang,maka minda akan berfikir secara negatif,even u n me  tidak sedar,bahawa kita tidak tahu dengan situasi dan keadaan seseorang itu..

Ubah Sikap

Mencaci,menghina,mengumpat,talam dua muka,tikam belakang dan pelbagai lagi ragam negatif manusia mudah kita lihat kan?x takot dosa kew??aseyman..memang seram.tapi ini la terjadi sebenarnya taw.....Bagaimana bnde terkutuk nh terjadi..sila tanya Minda dan Hati.i mean i pon kene tanye hati n minda i yg x berape suci n bersih sebab tergumpat kt blog nh.hahhahahah.okeh...Perubahan sikap ke arah yang lebih baik adalah mustahil jika dilakukan immediately..for instance memaki..jika sudah menjadi kebiasaan bagi si mulut untuk memaki..,adalah payah for stopping from doing it..rite??..cuba perlahan-lahan insyaALLAH akan berhasil...Sebelum kita melakukan/menuturkan sesuatu,seharusnya kita menyedari bahawa 

every action and our talking  mungkin menyebabkan seseorang itu terluka..oleh itu beringatlah bahawa jaga sikap kita sebelum ada yang rakan mahupun masyarakat yang bakal tersinggung dengan perlakuan anda....

all in all, one thing I really wish to change for now is: I really want to start making a habit of waking up before Subh prayer...hehehehe... I wish all readers Happy Islamic New Year and let's wish for a another great year ahead. May Allah ease everything!

p/s:ini semua untuk kebaikan saje..kebaikan dari negatif tuh kan hijrah..i bukan nak nagging bodoh kat snie taw....hehhehehehe

  • Digg
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

i will be a good person

Wordless Wednesday semua:
to my  viewers and readers...u hope u still tggu my latest entry..
…talk like before,I dah la x berudated this blog.i think about 1 week..yang last entry tuh mention to my hater.skrg idup I dah boleh jerk nak berupdated bog without mgumpat to her..surely,die tgh sakit jantung biler bace nh.hehehehe..tapi u all heppy kot biler bace entry  nh….its juz like our routine…konfem,u love to read…*ayat poyo nh…so on….i hope my readers sihat wa’afiat okey….i doa supaya my readers or viwwers(blogwalker)will got some blessing from our God..dun worry…,I nak citer or bg la cikit mukadimah abot this entry..not too long time to read my introduction okeh…juz bace n bace…hehehehe
Nak bagi lectures cikit kt snie…
Selalunye our parents hopes that we will be da best kat dunia nh..ade yg  impian mereka menjadi reality but kebanyakkan impian mereka hanya jadi fantasy taw…naseb baik..mimpi saya sudah menjadi reality utk jadi blogger.lalalala…so far….x der pulak anak yang berani melawan*sindir their parents biler their parents wish sumthing from them kan???tapi kan..ade la jugak,budak kecik bertanya soalan yang sgt susah utk parents dieorg jawab.i mean soalan di luar pemikran org matured.lalalala…banyakkan??cube fikir.maybe kite pon  dah Tanya parents kiter soalan mereka sampai mereka terdiam..tapi,today I nak bg u all bacer about seorang budak kecik yang sgt power biler bercakap..i mean die bercakap megalahkan people who are talkactive..bla.bla.bla.bla….
1…two…3….four…u can read now…

like this beb

Ozakawa(me) sedang breakfast with my frens….kat cafĂ© kot..

Hanis: alex,gf u apa khabar?

Ozakawa: LOL, u need update as soon as impossible la Facebook ko Alex. Ramai lg geng kiter yang tak tau citer latest ni.

Alex: Betul gak tu ozakawa(me). Asyik lupa je nak update my wall status. Lagipun i dah lama dah tak fb-ing ni. hanis oi, i dah solo dah la.quiet ensaf lor dah ni…CITER ape wei??

Hanis: Wow, Alhamdulillah! Sampai hati u tak update/bgtaw I ek psal ur love least bgtaw la yg u nh single ke solo*bknye same??. Well rakan-rakan, alang-alang kepalang, I pun nak update I punyer status  kat Facebook dah bertukar dah. ..cierita pasal I dah clash..i mean bercerai.jadi janda x der anak….No more money,no more darling, bebeh!!!!!!lalalla

Samad: Sweet! Speaking of solo, bukan u dah nak keluar dari solo time zone ke ozakawa? Ape citer ngan ur love
____(my love)??*cehhh…mmg penipu..tibe2  tgk  ozakawa(me) tgh duk melamun….

ozakawa(me) tengah buffer (a.k.a khusyuk tgk benda lain sampai tak sedar apa yg terjd kt situ/ berlaku disekeliling).

Samad: ozakawa? O ozakawa! Oit, u dengar tak apa i cakap nih?

Alex: Bro, dia dah lost dah...

ozakawa mmg x sedar or khusyuk melihat lakonan sorg budak kecil*gigi dah penuh ("Adik") berdekatan tempat dia dduk dengan rakan-rakannya. Innocent giler…x penah rase pon..hehehehehe….ozakawa kelihatan hairan bile tgk gelagat a family tgk brli aiskrim…

Adik: Fuiyoo, tingginya aiskrim nh ni! Rasanya tak dapat habiskan kot Ayah.

Ayah: Uik, tadi sape yang excited sangat nak makan tu? Adik kene makan..jgn membazir.mahal tuh... Baca Bismillah pastu habiskan jgk...

Adik: Ala, Adik  just main-main je bkn serius pon tadi taw…. Byk or tggi sgt ni Ayah. Tak nak jadi buncit macam Ayah.

Mama: LOL!

Ayah buat muka manis meggoda. 

Adik: Mama nak?

Mama: OK la..tgk adik x nk mkn sorang tuh, kita share jer la...

Adik: Ayah, tengok tu! Kapal terbang!

Ayah: Haa, nanti Adik belajar sungguh2  pastu jadi pilot. Nk ke x???

Adik: Tak tau la Ayah. Adik pun tak tau nak jadi apa bila besar nanti.

Ayah: Apa-apa pun, Adik buat la apa yang Adik minat bila besar nanti ye. Janji halal xbertentangan dgn agama kite..contohnye jgn adik jadi perompak or pengopi paste blog org.lalalalalala.

Adik: Adik minat Power Rangers biru. Nak jadi Power Rangers boleh?

Ayah senyum sinis as marah.lalallala..x  der la marah sgt…..

Adik: Ayah, bau apa ni? Ada benda terbakar ke Ayah?

Ayah: Oh, tu bau asap rokok Adik*dalam keadaan berbisik. Tengok belakang Adik tu, ada sorang abang ngan girlfren dia. Dua-dua tengah rokok.

Adik: Adik nak rokok boleh*keadaan volume 215..?

Ayah: Budak-budak  kecik mcm adik mana boleh. Tengok tu, 18 tahun ke atas je boleh rokok.

Adik: O ye ke. Budak besar je boleh rokok rupanya. Sama la macam sesetengah movie kan Ayah? 18 tahun ke atas je boleh tengok kan*I mean lucah dowh…x la..mcm ade unsure negative ckit?

Ayah: Err...iye..jgn tiru stlye diorg taw...

Mama mula pandang slack kat Ayah.

Adik: Ooo! Adik paham. Kalau camtu, Adik nak jadik besar cepat-cepat la Ayah!

Ayah:  Nape)pegaang kepala I mean terpikir hairan?

Adik: Sebab bila dah besar, suma yang haram jadi halal kan kan kan?

Ayah: ...

Cepat-cepat Ayah sorok rokoknya.


Ozakawa cume senyum bile dgr dialog family tuh..tersgt menarik….ozakawa mengalih pandagan kepada rakan-rakannya setelah 10 minute tgk family yg amat menarik..

Ozakawa:sambung balik crite u all…I tersgt careless la td bile tgk gelagat budak kecik yg bijak berkata2..kalah  u all…lalalalla*senyum sinis tanda gembira …
Alex:erk eleh….engat tgk awet cun td..tuh jerk u tgk dr tadi??
Samad:x der yang menarik pon…
Ozakawa:u patut tgk pemikiran kanak2 jugak..mereka lebih berhati2 bile berfikir bukan mcm u all..
Hanis:im agreed!!......
Ozakawa senyum tersgt gembira dan amik bnde tuh sbgai lesson…..dan ozakawa decided nak kejar citer2…

p/s:take it as a lesson

p/s:sory picture is so enuf bad.hehehehehe

  • Digg
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS