bila BELOG saya xda stalker

tittle dan contains entry xde kaitan...maap taw..

Salam u aols...hari nie mata ai naik ke atas dan bertukar menjadi bulat...kenapa dan kenapa??
ini semua terjadi setelah ai x mengh-update- belog ai yang bajet femes macam belog tuh...*mulut muncung ke new tab..hehehehe...sumapah u oals akan menyampah sarap dengan entry ai hari nie..sebab mengarut penuh jiwa u...

ok ade banyak bende nak share tapi bila nampak posting nie..terus lari ideas tuh...entry ari nie sangat berbeda taw..

bak kata nona-latest nak la berkongsi dgn u aols pasal bnda yang tengah hot macam air panas nie...pasal ape???of coz la..pasal entry terbaru kite...most of blogger sekarang nie,memainkan peranan kt entry dieorang...dengan post gambar-gambar yang cantik..yang agak x da gambar yang phewiitmacam biase-biase je..sambil memang xda gambar yang menarik taw...ape kata ai buat bnde yang baik???i mean blogwalking.hehhe...





kenape la panjang sangat tiek tuh??itu tanda ai malas nak type taw..saje nak buat surprise kat u aols...terkejut hantuk dinding kan??hehehhe.....

seriously,ai nak update entry baru..tapi memang tgh blur..kalo nak buat entry nie..macam blogger tuh...kalo nak buat entry tuh,macam bloger nir..aiks..pelik je bunyi...yeahh...kalo amacam nak cakap pasal....


yup...mungkin orang femes je boleh cakap pasal nie..tapi bagi ai..x kut...sebab uh ai berani nak cakap pasal nie...mungkin u aols ade stalker dan mungkin juga xda...TAPI....U aols pon boleh jadi stalkers pon boleh jadi stalkers yang terhebat di dunia..ayat tersangat bajet..:)

Tapi, bukan Stalkers tu yang ai nak perkatakan. Ini Stalkers yang bijak tapi jahat. So, apa yang membuatkan korang menjadi seoarang Stalkers??? even ai pon,boleh jadi taw....bende kecik macam kutu pon boleh jadi stalker baby...Lepas baca ni.. baik korang mengaku! =)))

1. Korang tau nama ‘dia’, tempat tinggal ‘dia’, apa yang ‘dia’ buat.. TAPI, ‘dia’ tak tau pun kewujudan korang.
Secara ringkasnyer, dia tak kenal korang sangat. Tapi korang tau lebih-lebih pasal dia sebab korang asyik mengendap ‘dia’!

2. Korang suka check blog ‘dia’, setiap kali online.Dan bila korang ‘mengendap’ blog dia, korang tak tinggalkan ‘follow’. Kalau tinggalkan pun, korang akan jadi ‘anonymous’. Lepas tu korang mesti godek-godek dia punya blog archives dan bukak post lama-lama dia.

3. Korang add ‘dia’ punya Facebook/MySpace/Friendster/YM/MSN etc.. TAPI, tak berinteraksi pun dengan dia.

Korang add pun semata-mata nak ‘usya’ gambar dia, baca ‘komen-komen’ kat profile page dia. Pas2 korang ‘stalk’ kawan-kawan ‘dia’ dan femili kesayangan ‘dia’. Kalau korang buat satu akaun palsu kemudian add dia, itu lagi STALKER!jahat kan....jangan tiru gaya ini..mara bahaya..:)

4. Korang follow ‘dia’ punya Twitter...

5. Korang sengaja buat-buat ‘TERJUMPA’ dengan ‘dia’.Korang baca status dia ‘I’m going to hell!‘, kemudian korang pun pergi lah hell jugak. ...sweet x???=.=”

6. Korang minat sangat-sangat dengan kisah hidup ‘dia’.Oh, semalam dia pergi jumpa mr .saxabeat. Dia tu minat giler dengan XX. Dia tu macam ni dia tu macam tu“. Lepas tu korang pun mula lah menjaja cerita ‘dia’. Tak pun korunk terbaca pasal somethingmengenai dia, kemudian mula lah.. Eyh. Apa dia cakap tu? Kenapa macam tu! *Nak tau. Nak tau. Nak tau jugak!*PEACE

7. Korang buat-buat tak tau pasal ‘dia’.....

Kenal tak ‘dia’?” “Err.. Siapa tu?” “Ko tak kenal ker? Tau tak? Bla bla bla and blah sampai lenyap..:)” Kalau boleh korang tak nak orang tau korang kenal dia sebab korang follow kt twiiter atau baca blog dia.

8. Korang ‘google/yahoo’ nama ‘dia’.

9. Korang ‘curi2 tgk’ private photos, blog, comment atau profile ‘dia’.macam ai tgk ur belog laaaa...

10. Oh yeahhh..., sebelum surf blog/etc ‘dia’, korang gunakan proxy/filter supaya tak di kesan! ini bukan ai kut...

persoalannya kenape stalker wujud pada mase sekarang????
korang kut yang cipta...peace..

NIE SEMUA ai nampak and terase mase research taw..:) are not allowed here..":)...kat ats tuh gambar tauke stalker kut...

  • Digg
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS


Hye readers and,i want wish 'Happy Valentine":)
WELL-WELL-WELL. Its  too early for u but not for me..yeah mama!1,i know its was very wrong to our religion for celebrating this day.but not my mention to majoring this celebrating.,this celebrating just give me a memorizes to build this sweeet!!seriously,after done watching the movie He's Just Not That Into You, coupled with few rejection experience, i googled on the world wide web for some tips, some signs that i may have overlooked. Alert for these signs and remember, you've been warned.Soory again for just focus on guys!!

Enjoy guys:

You've been chasing that certain woman for weeks, maybe even months. She rarely calls you, she flirts with other guys, but you continue to hope that one day she'll come around.
How do you know when to finally throw in the towel?

So read on to put her behavior into perspective and figure out once and for all if she's just not into you.

first of all..
<3::She says she's not ready for a relationship
Ah, the classic escape route; women often use this one when they feel cornered by someone they are not interested in. It's clean, requires no preparation and leaves no room for a counterargument. But if a woman says this to you, what she really means is that she does not want to be in a relationship with you…hahaha…im not yet.. For whatever reason, she doesn't see you as relationship material for her, so don't stick around hoping she will be ready someday. She might get into a relationship eventually, but it probably won't be with you.

<3::You're always the one calling her and/or she doesn't return your phone calls..
Watch out: She may be avoiding you. And if she's not avoiding you, you are not on her mind and she simply forgot. Either way, this means that she has less invested than you do and doesn't care enough to actively seek out your company.

Here's a rule of thumb: If she doesn't return your first call, call a second time, as she may be playing hard-to-get. If she doesn't return your second call, you can rightly conclude that she's not into you. (Do allow a certain amount of leeway on this point; women have been told by umpteen dating books to let the man do the pursuing. She should be calling you at least once for every three times you call her.

<3:::She avoids eye contact and physical proximity
This is an obvious sign that many men overlook. If she is attracted to you, she will naturally want to be close to you and make eye contact. If she is evading your gaze, however, she may be consciously trying to avoid leading you on and having to turn down your advances later. It's a sneaky little trick, but it usually works. Take it as a sign that you're not her type. If she keeps you at arm's length at all times, she may also be protecting her personal space, so make sure you don't get too close.

<3:::She mentions other guys she finds attractive
No, she's probably not trying to make you jealous -- unless we are dealing with an ex-girlfriend, a situation that belongs in another category altogether. Most likely, though, you are in the "friend zone," which means that you are just like one of her girlfriends that she shares her thoughts with. Ergo, it has never even crossed her mind to date you. Not good.

<3:::She tries to set you up with another woman
She might do this because, like in signal No. 4, it never crossed her mind to date you. Alternatively, she might do this because she likes you as a friend but wants to make certain you don't hit on her. Either way, the message is clear: She definitely doesn't want you for herself.

<3::She doesn't laugh at your jokes(almost serious at her face)
If she is consistently stone-faced when you crack jokes, then you can conclude two important things. First, she doesn't find your sense of humor engaging, and second, she doesn't like you enough to bother to pretend otherwise. Here's a shocker: Whether or not she laughs at your jokes doesn't necessarily have to do with whether or not she finds them funny. Laughing is a form of flirting, and if she isn't doing it, you can be pretty sure her mind isn't on you.

<3:::She is always vague about making plans
If she really wants to see you, she'll make firm plans. If she doesn't want to see you or doesn't care one way or another, you can be pretty sure that she's not into you. If she is vague about making plans, it probably means that she is neutral about being in your company, or even worse, that she doesn't want to commit in case something better comes up. Ouch.

<3:::She regularly cancels plans with you
Let me break it to you gently: You are the fall guy, the "just in case she doesn't have anything better to do" guy. It is certainly fair to cancel plans occasionally for a legitimate reason, but if she bails consistently, ditch her, even as a friend. If she does this, it not only shows that she's not interested, but that she holds little respect for you at all. Move on, and do it quickly.

last but not least
<3:::Her description of the perfect man sounds nothing like you
She tells you she wants a Mediterranean man who can dance salsa. You are Swedish and can only square dance. I know -- women rarely stick to what they say are the perfect traits they are looking for in a man. And indeed, she may actually end up with a square-dancing Swede, but in all likelihood, it won't be with you. Take this as a kind hint on her part that you, for whatever reason, are not her perfect man.

:::::::::::BE WARNED:::::::::::
If she exhibits one of the above signs, it doesn't bode well for your cause. If she exhibits two to three of these signs, you can be pretty certain that she's not interested. If you are noticing more than three of the above signs, listen carefully, because it's never going to happen.

I know from experience that an unreciprocated crush can be a big blow to one's self-esteem. So do yourself a favor and don't prolong the inevitable. If, after reading the above list, you can gather that she isn't going to respond to your advances, put yourself out of your misery -- just cut your losses and move on. Repeat this mantra to yourself until it sticks: She's just not into you.

how i look??enuf bad rite?i got sumthing like pengelusan gitu.:)

  • Digg
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Salam MaulidurRASUL!!

Salam semua,especially,my readers and viewers..Dah hampir 2 bulan ai x update belog soory..hari ini befday nabi tergerak hati ai untuk tulis entry khas wanna talk about sweet story..kalo u all ingat hari nih ari ape..tersangat bagus..hari ini hari kelahiran Nabi Muhammad…so,wajib la korang berselawat..whats mean for praises??when us praises for Him,automatically,we remember to Him..just same we love Him so much than others.
you know la kan,sekarang nih banyak sangat gossip liar pasal artis.tentang saying dan cinta.tapi kalo pasal blogger nh x de pulak..
Alhamdulilah.blogger menjaga nama baik blogger…ai nak tumpang la kejayaan yang hakiki ini..hahaha..stop here..
Blogger pada hari ini semua ade insurans kan…Kalo seseorg blogger itu terjatuh dari landasan agama disebabkan CINTA,macam mane?dapat ke pihak insurans tuh bayar kerugian..x dapat kan..ok la….oleh itu,ai nak la berkongsi cerita yang menarik bagi ai dan mungkin tak menarik bagi u all..
Ai dengar and lihat.kalo dengar jee jawabnya tipu la ai.. cinta nh ade banyak kategori.betol ka??cinta buta,cinta rabun,cinta binatang and cinta 3 segi,cinta 4 segi and bersegi-segi.. bla,bla,bla…..
But..mase watch Youtube.nak download la kan video cinta nh.nak bagi inspiration gitu.,,tibe-tibe..tertengok la satu video bertajuk Bicara tot trailer telenovela BICARA HATI tapi salah..rupe-rupenya,video keinsafan gitu…berkisahkan cinta yang HALAL lagi digalakkan..
iaitu cinta kepada Allah and Rasul.mak oi..banyak pulak lectures ai hari nh..potpetpetpot…ai                       nak bercerita tentang C.I.N.TA…..

Whats mean for L.O.V.E ??
Whats mean for C.I.N.TA??

Baeklah,akan ai bercerita or berpotpet kat sinie sambil menonton Bicara Cinta kali ke 4.bagi member inspirasi yang terbaik kalo bab cinta..hehehe..

Cinta seseorang yg datang sebelum berkahwin itu
sebenarnya tidak halal
sehinggalah pasangan itu tlh ijab kabul THEN dilafazkan..tapi x tahu la kalo u all nak anggap mcam mne kan..hehehehe…so far,banyak pasangan yg tak ambik peduli…mungkin menganggap benda mcm nh remeh temeh..but for me,its very wrong.

Ditakdirkan manusia dijadikan berpasangan
bg melengkapi satu sama lain.yang gay tuh..maaf la..tak termasuk dalam list taw..yg lesbian pon sama,tak diiktiraf kat mesia nie..
Untuk pengetahuan u all,kita akan berkahwin dgn jodoh
yg telah ditetapkan sejak azali  lagi…wah gitu…kalo couple awal nh??telah ditetapkan or kite yg cari nahas..nahas la sssangat..

Walau siapa pun jodoh yg ALLAH tetapkan,tak kire la..kurang nasib baek*OKU(mungkin pasangannya juga OKU)Ade jugak yg kurang berpuas hati dgn pasangan disebabkan tidak sefahaman…suke hati la..In Fact,terima dgn hati yg redha.
Tidak mustahil die org yg kita benci,die jugak yg kite saying.
Dan mungkin jugak,org yg kita syg.lama-lama die yang kite benci dalam dunia..lepas bercerai kot..hahahahha..*gelak super jahat..

Yg penting,tapi tak la sangat
cinta yg kita bina adalah berlandaskan
cinta yg ditetapkanNya...u all janganlah lebih-lebih.mentang-mentang cinta boleh dipetik,suke hati u all je nak petik ,tak kire putik ke tak..
insyaAllah..kAlo u all dapat ape yang u all hendak..Alhamdulilah…syukur Ya Rabb!!!!...

saya insan biase tersangat pasti tentang bab ini sebab sudah pelajari kat sekolah.opss..silap..cikgu ai tak pulak mengajar subjek Cinta ini..bla.bla.bla....kenapa ai dapat tahu tentang LOVE dalam versi omputeh then CINTA dalam versi Malaya gitu.!! nak buat pengakuan dapat pengetahuan yang tak masuk exam nh semasa mendengar satu leterer besar oleh para ustaz moden*mulut puaka cikit..hahahha..

Antara bende yang ai dengar ialah…

<3::   "Dia tersangat mulia sangat….
My answer:: u know,orang yang berkuasa kat Negara kite nh were respected very much even we didn’t know them personally.of course,kite semua badget mereka tuh mulia even setengah daripada mereka je mulia jika diperhatikan secara rawak.tapi Nabi kite x begitu.sejak dilahirkan,memang mulia…tiada cacat cela…
<3::    Selalu ada bila aku senang. Masa aku susah lagi la aku rasa dia ada.."
My answer::Susah senang sememangnya bergantung pada Tuhan sebab Dia yang mencipta u all semua include me yah!!based on our determination la..kalo kita lebihkan usaha,maka,pencapaian agak memuaskan..tapi kite juga ade kuasa sakti.deangan cara berselawat,kite akan mendapat syafaat.whats mean for syafaat?google please in case if u don’t know…moreover,kite akan dilindungi mase susah and senang..
“Hari ini lebih baik dari semalam kan!!”yang susah cube kite senangkan ia..
<3::   "Bila rindu, aku baca ayat cinta or puisi yang mencairkan yang dia bagi.."
My answer::Ayat cinta yang dikurniakan itu bukan ayat power sebarangan..boleh didapati di mana kedai dakwah tapi mudah untuk dihayati tanpa Iman yang teguh..ayat yang bawa manfaat di dunia mahupon akhirat yang kan mendatang.orang berselawat sini sane tapi kite??ignat ke tak selawat tuh...*macam Ustaz Hypo pulak aku nh..

<3::  "Bila aku nak apa-apa, aku minta pada dia.."
My answer:: What I want in this world,of course, I must do something for getting it..while praying to Him.minta disini bermaksud mohon ataupon berdoa.bukan memeluk tubuh tanpa berbuat apa-apa..wah gitu…with that,our prophet will helps us with pray to our God…orait!!!
Usaha + Doa = Kehendak yang diredhaiNya!!=umat Dia
<3::   "Bila aku gundah..aku fikir dia, terus rasa tenang.."
My answer:fikiran biarlah betol tanpa aral melintang taw..katakan tak nak kepada lalai dan kecuaian..tapi katakan hendak kepada kebenaran..bila berfikir biarlah beralaskan kebenaran supaya lebih jelas dan tenang apa yang kite berfikir itu…bila jiwa bersih,nabi kita suka.senang la nabi nak mengaku kita as his followers.
<3::   "Best tau bercinta dengan dia..! Kau pun boleh bercinta dengan dia."
My answer:bila bercinta dengan die,u all jangan pulak lupe ka tai taw.hehehe..tersangat best bile bercinta sebab dapat memberi bravo baru kepada diri kite nh..die juga bercinta dengan Tuhan,tapi kalo kite ingat je dekat die,boleh la jadi kekasih kite….not gay anymore here okeh….sebab Nabi kite LELAKI.
“not matter its difficult,we just through it by own self..”
Sapa dia nh?mesti berfikir secara bijak..siapa lagi harus kita puji selain dia??
Oh yeah…
Dia adalah Ahmad  kita. Nabi kita. Nabi muhammad…
Orang selalu ingat bercinta ni sesama manusia saje..dah lupe alamat rumah sendiri kalo bercinta dengan G/B Friends. Even dengan makhluk-makhluk lain pun kita digalakkan bercinta…Makhluk disini membawa erti ciptaan Allah yang laen Llol.. Bercinta dengan pokok, bercinta dengan laut, bercinta dengan gunung-ganang then bercinta dengan saya.. Mereka juga ada hak untuk dicintai, disayangi dan bebas daripada kerosakan manusia di atas bumi….lagu kat radio pon banyak member galakan untuk bercinta tapi kat manusia je la…
Cinta pada manusia pula adalah satu fitrah yang tidak boleh dinafikan,..cinta kat kaum sendiri pon termasuk tapi bab nie telah lari dari topic la sikit kan…satu rahsia yang u all x taw sesame sendiri pasal manusia disekeliling ialah setiap orang dalam diam sedang mengejar cinta manusi yang laen..i mean.mencari cinta sejati gitu...
Tapi berapa ramai yang mahu mengejar cinta Nabi?
 Berapa ramai yang sedang mengejar cinta Nabi?
dan berapa ramai yang betul-betul mengejar cinta Nabi?
Seriously,memang tak banyak tapi ramai terutama hari nak kiamat…Sorry  la sis and bro..terslah potpet pada mase yang salah ini..huhuhu..SALAM MAAF dari  Ai..

  • Digg
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS