Saya bukanlah seorang subjektif. Tapi, leteran orang yang hanya guna perasaan, baik tidak perlu diambil serius sangat.
sekali lagi entry nh agak kasar n kureng molep sebab over feeling..sebab hater tuh sakitkan aty saya yang x berslah..konfem die jalan2 kat blog nh.sebab die agak _ _ _ _ _*jwapan kat bawah sekali..
muke mse updated entry nh bengkak lepas nanges...hahaha..nonsense semata2
Assalam kepada my readers n viwers..so far alhamdulilah,saya msih idup.sbb bru2 nh.saya demam after got fight.kat twwiter n fb.saya baru lepas kene serang..ade la..blogger yg sakit aty...walha..saya nih budak kecik*gigi dah penuh taw....nath la.nak jelez kat saya.sdgkan saya nih budak baru belajar untuk berblog...after solat asar*x mcm hater saya nh.solat ke x?i carik my lappy utk updated blog nh..maka terfikir la psal bnde nh.maka terlahirlah entry yg x seberapa menarik*ayat org giler nh.....okey.lps gadu tuh,ade la jgk,saya report kat my family*budak manje ker budak nh??mereka beri byk komen..tp..saya redha jerk wlaopon  this matte sgt skitkan perasaan my family..ape yang saya dgr dr mulut merekA ialah
<3:"alah,maybe budak cacat tuh jelez kat u kot.."
<3:"of coz die sakit aty tgk u duk updated blog memanjang kot"
<3:"i know,she loks like knackered n sound asleep when she read ur entry,x sdp kot"
<3:"erm...i sure,msti die tgh bengang tgk muke u yg lebih special dr die"*special ke i nh??
<3:"org melayu mmg mcm tuh,skit aty sama sndiri.ptut jelez la kat chinese ker indian ker kan?"
<3:"ur blog nh mmg x de msalah  ker,i mean kata2 kesat yg skitkan aty org laen.maybe die touch up ker.thats y die serang u."
<3:"mama rase,u nh lebih ade rupe dari die kot,sbb u kan selalu jerk snap n posing(x bertempat)gitu..maybe die rase tercabar n bangang.hahahaha"
.....muah....

oleh sbb komen semua tuh,i decide to choose my mum's coment..my mu said,i(saya)ade kelebihan kan..kelebihan ape die?snap n posing?budak tadika pon boleh buat kan?so msti ade maksud tersirat...konfem pasal rupe paras...*mmg budak nh poyo lg perasan terlebih kuota nh...okeyh..cantik n kacak...kacak ker cantik saya nh??dua blh..kacak dr rupe paras n cantik dari aty budi.lalalla..*bajet zuhud gitu...d sebabkan fakta yg saya akan gune ari nh aiatu cantik n kacak.saya nak la bercerita mase budak dulu..
Semasa saya mude2 dahulu, saya x tahu makna cantik or kacak. Tetapi, saya selalu dengar orang puji mama saya cantik. dan baba saya kacak.betol ker?Baru saya tahu mama saya cantik n baba saya kacak.)x cayer sudah... Cantik itu adalah mama saya.walha kacak itu baba saya.melawak x bertempat saya nh..

Maka saya tengok mereka berdua..aya. Muka mama putih melepak, mata beliau tajam menggoda mcm mega fox..tajam ke mata pompuan nh?x kot..mcm yoona (girl genaration sudah)bkn yuna...gitu.hehehehe... Baba kata macam mata kucing. Ramai orang fikir mama pakai contact lens tetapi sebenarnya mata mama tap reality memang Allah cipta sebegitu..tapi skrg nh..saya cube n try n error pakai contact lens.biar nmpk vogue...anak kucing pon jadi la wei....mama ttp redha taw.saya jugak*cehh..ayat bajet...tapi kan.kalo cantik sgt x blh jugak..nty ade org jelez...saya yg x ramai follower nh pon ade yg jelez...ntah dgn dunia skrg ini kan??saper setuju angkat kening.llalalala.........sekarang nh..biler saudara saya tgk saya..ayat nh jer saya dgr..

"wah dah besar anak akak..lawa pulak tuh.umur berapa nh?"-untuk my sisters
"wah kacak betol la anak akak nh,tingakatan berapa?"-untuk my brother
"wah kecik molep anak akak yang bongsu nh"*untuk diri ku ini...

mase tuh..perasaan yang timbul just jelez n marah.hahaha.sb xde pon yg puji saya nh..sakit aty betol...biler besar ckit nh,baru la de yg bg pujian palsu.hehehehe..from that event..saya dah decided nak bertukar menjadi power rangers..ehh x la..bertukar or berhijrah menjadi yang lebih baik......mse tuh..saya just fikir nak buat plastic surgery taw sbb nak 

-kasi hidung nh tiggi ckit,
-kulit nh gelap sgt so bg putih ckit
-gigi nh jarang sgt,bg rapat ckit
-mulut nh besar sgt,kasi kecik n sexy yer..

bla,bla,bla,...sepatutnye bnde tuh xperlu sbb setiap pandangan manusia tuh berbeza taw..so,kite x pyh nak reka ape yg tuhan buat kat kite taw.hehehe.bagi ceramah ckit.....

kan dah cakap,cerita saya nh x menarik...fine...saya nak buat cerita kasi menarik sikit.hehehehe

...saya pernah dengar yang makcik sofiah(my granny) cakap"nazirul (my younger uncle), kalo nak cari istri,cari la yg cantik cikit,biar cucu bongsu aku tuh cantik dari yang laen"..biler terpikir kan..my granny nh salah konsp yer syg....actualy,the true consept is 'nak menantu bijak sbb kasi cucu bijak'..tapi my granny nh mcm pentingkan kecantikan taw....sbb tuh my engineer uncle x kawen smpai skrg,,nak ckp x nsem.mmg tersgt nsem...saper yg single blh call my uncle number.@ 019617 _ _ _ _hahahaha.......my garnny nh teruk kan??..sebab ape ??korang nak taw x bahawa gen kecantikan itu datang dari keturunan bapa..my granny nh dah tgk cermin..kalo anak laki die kacak n gantang(my uncle) ,konfem cucu(bakal my cousin)akan jadik lebih comel n cantik..tapi kalo my uncle (anak my granny) tuh muke ala badut..mimpi jer kut nak dpt cucu yg cantik mcm nh..(diri saya)...apa yang penting...fakta yang penting.. kalo u all x cayer.try n error,bukak mozilla ke google..google senddiri gmbr anak artis2 yang jelitawan dan suami mereka just biase....begitu anak artis lelaki yang kacak tapi istri mereka biase...cube tgk..bukan nk mngata tp mmg fakta wei...

my granny salah konsep tuh sbb kepandaian or kebijakan tuh berpihak kepada keturunan ibu taw...bukan la sya nak cakap bhawa kalo ayah baby tuh bodoh tapi ibu cerdik mcm kancil knofem dapat anak yg pintar mc nh(my self).lalalala..bukan sama sekali..tapi...secara on9..ops..secara saintifiknya..gen kebijaksaan tuh berpihak dr keturunan ibu.serius taw..x cyer search kat internet...tap kan,ade jugak seorg budak pompuan hodoh lg bangang lg hitam...mulut longkang..blh jd ckgu tdika...lalalla..(my hater tuh)...patut nenek x blh nilai gitu....mnantu perempuan membawa gen kebijksaan taw....patut saya bijak semacam.lallalala...




                                                                                                      the black group 

                                                        from the left:khairul,cik uyun,sofy,kamelia,cik haz,k.karina,k.reen(depan)

  lalala.when attending the wedding of the year


                                                                                             aff n me
                                                                            k.reen with me
from left:k.dhiya,aff nabihah,si contact lens,k.karina,k.reen,.datin selly

                                                                                lawa depo semua..cair x??
 
from left:nordhiya,k.karina ,while on smile who is wearing contact lens(me)                                                              








~~~
Dalam setiap keindahan, selalu ada mata yang memandang. Dalam setiap kebenaran, selalu ada telinga yang mendengar. Dalam setiap kasih, selalu ada hati yang menerima...~...





p/s:my hater:u x pyh nk jd bodoh la..sbb i taw,u mmg hodoh..hahahhaha


p/s:tenkiu for reading..kasi byk komen sbb nak skit aty budak(hater tuh)


p/s:sory kalo kata2 saya amat kesat.hehehehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

11 comments:

Fatin Mraz said...

yg ramai2 pakai itam tu siapa.. hehee.. main kompang ker..

itam di majlis kawen mcm misteri jer.. ;]

~Nana BamBam~ said...

balas komen adik disini bley ? huhuh..

btw, bagi link yang dok kutuk2 akk bleh takk?

Terbang Bersamaku said...

sabar yer dik..teruskan berblog..hidup nie kena uat dan bersemangat..pedulikn ape yg org kate, janji kt tau kt berada di pihak benar..smoga terus bersabar..

DzuLagiL said...

hanya mampu tersenyum....

Far8 budak baik said...

krim salam kakak ngan adik tu..
hahahahaha =p

hafrawiey ozakawa said...

fm:maen kompang?ala...my relative tuh over feeling la...sbb tuh pkai bju wrna itam...

nana:alamak..adik luper la akak link tuh..

hafrawiey ozakawa said...

terbang:terima kaceh atas nasihat taw!!!


dzul:mekaceh sbb tersenyum jgk..

hafrawiey ozakawa said...

far8:wslm..tlg jwb

HaziNiey PauLo said...

mmg konpem yg org duk pkt pji cantik tuh i kn dik????????btol x?????lalalalalalla

alexa yussida said...

haha lawak la ozawa nih..

bia ajela orang nak kutuk keji ke ape,asalkan awk sntiasa positive dan happy..ppl can harm our body but not our soul,keep that in ur mind :)

..kebahagiaan awk adalah dendam terindah kepada si hater tuh,so just ignore her oki n bia die sakit hati sensorg:P

..mcm2 org lagi awk akan jumpa lepas ni :)n thnks snggh blog akk:)

hafrawiey ozakawa said...

perasan btol la u nh cik haz.....


alexa:terime kasih yer akak....iwill