You Are Blogger

Good morning to my readers n viewers.
Today is my talk's day..eshh..macam la hari la ai x boleh nak talk to talk kan??i mean berblogging la...hehehe.sory..hari nh mood tersangat baik sikit after finish tired from trip to singapore..lalala...jalan2 cari pasal gitu...most of people suke bercerita pasal trip tuh la trip nh la..erk eleh...macam die jer p holidays..ai pon p jugak kan?u all lagi la...abis rembat ..hehehe..btw,ai memang x de hati nak bercerita pasal trip to singapore tuh sebab ai takut u all broinng n bla from vsiting my blog.biase la.blog yang kureng femes nh..banyak ancaman cikit..betol kan??aniway,nak bercerita pasal kelas blogger..u all  tahuukan??sekrang nh..orang dah x nak jadi blogwalker taw..dah nak jadi blogger terus..first of all,ai memang tgh pening lalat as thinking..   
                    ."macam mane la geng blogger nh jadi femes ones??"


You all tahu ke x nh??erm..x taw kan??ok la..meh nak explain ckit..for me,dieorg jadi femes nh sebab


1<3::::: rezeki diorg kot..boleh buat duit via kempen sane,kempen sini...*main fact
2<3:::::Second,blogger nh mesti cantik or tantek macam org nh...hehehe.laki pon cantik ke??                                                                                                         i mean handsome   la...have a good looking
3<3:::::u all boleh tgk by ur own reading kan?bahasa ai ke geng femes better one??of coz la,they are kan??(bahasa yang mantop
)4<3:::::gambar mereka tuh cantik n aboslute.hehehe...
5<3:::::ermm..buat vlog la...konfem la hebat..
6<3::::template yang tantek...


eshhhhhh..fakta nh semua salah lahh...ai nh terslah tafsir lor...baes on abservation la kan...ai dah usha banyak belog...tgk care posting die..macam3..ade tuh gedik..


*lucah
*ayat bajet femes
*buat cerita die jerk..(macam ai)
*cerita pasal buah hati la..(nak termuntah taw)nh pling ai benci..
*cerita pasal tavel(nh i like)sbb dapat info.
*dll..









u all x faham kan??okehh..meh ai nak explain ckit lg...macam nh sebenarnya taw...blogger nh banyak ade pangkat..macam1


.1. Blogger Exsklusif
.2. Blogger Friendly
.3. Blogger Spamer




.tapi kat dunia nh bnyak ragam taw???:ape nh??u all x faham lagi ke???okeh..ai berikhlas hati nak explain lagi.hehhehe....hari nh ai nak cube menidentifikan and ai akan klasifikasikan..dengan semangat"as a blogger,we have brave to show who are we"okeh..kat dunia blog nh..terdapat byk jenis makhluk taw...ai rase macam 12 jenis gitu..u rase berape??Blogger ala Selebrity : Ini punyer blogger terpesona dgn populariti.taw x???ade fb and twwiter pon,masih gatal nk berblog lagi...hehehe... ai rase blogger jenis nh suke org memuja die kot...jelas la..die nak yang perfect mentang la die artis kan....eshh.rase mcm nak tampar ajew... 

 Blogger Hiperaktif: Inilah punyer blogger ade stamina yg sgt dahsyat.i mean tgh mabuk femes.hahhaha,,. blogger jenis ini sggup abiskan waktu utk post byk posting setiap hari.....x kisah la posting yg menarik ke x.. even posting quick links..for me,blogger nh mcm cacing kepanasan kot kalo tgk org post entry baru.hehehe..then,blogger nh jugak rase 24 jam nh x cukup utk mereka..begitu tamak..  

Blogger Peneliti:    blogger ini amat bahaya sebab blogger ini punyer byk maklumat taw..yg si blogger sorang lagi suke post,yg nh pulak suke meneliti i mean suke jenguk2.hahahaa. besides that,blogger jenis nh jugak mempunyai dedikasi yg tiggin dlm dunia penilitian..ptut jd mentiri kot...Ia rajin memposting pengetahuan, data dan fakta yang ade erti  kt blog die mcm ai la... Setiap postingnya diperkuat dengan link-link yg mmg betol n tepat x mcm org gile femes tuh..bg link ape bnde  entah.. 

 Blogger Pendidik: Inilah Blogger yg baguih sbb die suke meletakan dirinya sebagai pendidik or cikgu or guru.hahaha...for me,he or she loves to post  isu-isu dengan sudut pandang education  and dll... Tidak begitu banyak frekuensi postingnya, tapi selalu menarik dan bermanfaat begitu ia memperbarui blognya...mcm ai jugak*memang bajet gile ai ari nh...  


Blogger Pesolek: Blogger yang satu ini gemar bersolek....i love this type..macam akak yg tantek nh..http://zoeyzauyah.blogspot.com/ ...she always  mempercantik tampilan design Blognya. thats y ilove her blog..dah la x sombong.hehehhe..Ia sangat memperhatikan kuality logotype, tipografi dan sensasi grafik Blognya. mcm ai...Blog begini sgt indah taw...indah,may be prinsipnya begitu.. jadi kenapa harus dibuat gundah ..hahhahaha  


Blogger Suke Blogwalker: Namanya Blogger gaul, Blogger yang satu ini memang gemar bergaul n berkawan...Ia rajin blogwalking ke Blog-blog lain .. apakah Blog yang sudah lama ataupun baru..... spekulasinya.. Blogger yang sudah dikunjunginya itu akan visit back to  Blog dia. Semacam ai juga, kan?.hehhehee..cntohnya...http://iladelarossa.blogspot.com/....

Blogger Over Feeling: Inilah Blogger yang sangat individual-relationship gitu... x pnh peduli apa yang sedang terjadi di dunia, yang jelas, ia hanya sibuk dengan posting tentang dirinya sendiri mcm die je ade blog.... Sering memajang foto sendiri ataupun barang-barang pribadi lainnya. Jadi kalau ingin berkenalan dengannya, u all tak perlu ketemu, cukup baca Blognya — dijamin akan knl owner dari A-Z!..x blg bg cntoh..nh mengumpat.hhahahaha...tapi ai taw spae die....my ahter kot.. 

Blogger Entreprise.ops..entrepreneur la..: Blogger jenis ini luar biasa sbb berjiwa kan bisnes.. Ia pintar memilih tema untuk sejumlah Blognya, dan menempatkan sejumlah banner iklan dari penyedia online advertising kelas dunia di Blognya..blh buat duita taw....byk sgt blog buat gini..jles ai taw.... Jelas dia sangat akrab dengan istilah AdSense, Chitika, AdBrite, BlogAds, Amazon, dan lain sebagainya. keaktifan klik dari pengunjung pada banner atau link advertorial ini jelas akan membuat dompet blogger nh jadi tebal...i akn join pd 2 taun dpn..sekrang nh x cukup umr lagi la....bdoh kan??syg2..msti ai dah jadi jutawan mude..bla.bla.bla... 





Blogger Profesional: Ini memang Blog da mmg  menjadi pekerjaannya sehari-hari. Full-time. Artinya, ia tidak hanya memiliki jiwa enterpreunerentrepreneur, tetapi juga mampu melakukannya dengan sangat profesional, memodaling klo ade talent mcm ai nh while die pnyer ulasan sgt  baik. Ia juga memiliki kemampuan material dan penataan kewaangan yang baik.mcm..saper erk???..tgh blur..x blh bgtaw saper contohnya....hehehhe... 




Blogger Amatir(hoby yang x berbayar): Inilah Blogger yang punyer separuh hati.. hati.yg seribu jauhh sekali.hahahhaha.. at some time, blogger nh rajin post entry... kemudian menghilang lg ghaib selama satu-dua bulan, kemudian ia hidup plk  dengan post entry barunye..gedik jugak nh....biase la..lps jadik femes dah lupe daratan kot..hahhahaa... ai rase blogger gini sudah lupa  username or password admin blognya, atau lupa URL blognya sendiri..hahha..x mcm i..tiap2 hari bukak..*tgh angkat bakul..  

Blogger Introvert..jenis suke privacy: Inilah Blogger yang "tidak niat".....ermm.lbh suke privated. Ia menutup ruang komentar untuk setiap postingnye..setiap entry,x blh nk coment..i know y??sbb die taw x de org nk coment kot.hahhahah.., x begitu yakin  sama sekali jati-dirinye kan??x mcm ai nh.. Meskipun begitu, ia rajin posting.pelik bin ajaib nh... Boleh jadi waktu mau buka Internet dia lirik kanan-kiri dulu supaya org x tgk dier.hahhaa..takot ke ap nh??. Tapi masih syukur blogger nh hanya menutup ruang komentar di blognya, dan bukan menutup blognya!..klo x..i x bace la blog nye..hahahaha..  
Blogger Filosof or poltik: Ini memang filosof abis????ai pon x taw jenis fanatik sgt kot..ai yg gile kan org ponx pnh buat hal mcm nh taw??ai kan jnis berjurus... Hampir semua postingnya berisi pemikiran-pemikiran filosofis. Apapun isu atau topik yang sedang, blh  d lihat dari kacamata ahli polotik.....taw x,try u all bace blog org gin..terkejut berok wooo...hihehe. Meski harus mengenyitkan alis untuk membacanya,bkn sbb nak mengorat taw..sbb terkejut tapi sesungguhnya posting-postingnya sangat mendalam, menikam dan mencekam.mcm ai jugakk......     

p/s:Life without blogging is so much boring. So yah, I decided to get my blog alive even though I'm just the only one who is reading this.No blogging = No picture taken , post an old photo and LOL closing eyes is better than open eyes... 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

15 comments:

Edy Fee said...

rajinnye update panjng2 bro!
hehe terukan berblog

Kim Hyun Arry said...

panjangnyer entry nie..dh mcm cerpen dh ahahhaha...btw owh mcm tu yer hehe

ILA HonEyBuNNy said...

macam2 jenis blogger ada....hehehhe..;)

Outbound Malang said...

berkunjung sob..salam blogger
salam kenal dan sukses selalu ..:)

Joe_Hans said...

setiap blogger ader identity tersendiri... :)

hafrawiey ozakawa said...

edy:eshhh..biaser2 jerk.bile rjin...buat la entry..hehehe


kim:huhuhu.....sajer je nk bercerita...

hafrawiey ozakawa said...

ila:yup..mmg byk lg taw...smpai x terbace jnisnye..


outing:tenkiu u...

hafrawiey ozakawa said...

joe:yup..mmg la tp bile da femes...da lupe dah..

zOeY zAu YaH said...

huaaaa bahasa awk indah btl..nk shareeeee....kt fb..tak kira ok..thanks sgt2..suka awk gak sbb selalu buat entry yg bijak dan ada mksud..siap explain semuanya hihi..

Nurul Mazni Sawal said...

fuh.. panjang betol.. tapi bagus2.. keep it up!

ABC said...

setiap bl0gger adalah unik..^^

Kuchiki Rukia said...

Pjg ye cik adik......hehe pengetahuan g 2......

~Nana BamBam~ said...

yaaaa...betul tu...sifat para blogger2 nie ada yang unuk, pintar, gayabahasa indah..huhuhuhu :P

~Nana BamBam~ said...

*unik

Suhami Ahmad said...

kalau atok blogger kategori apo?
pop rock? balada? irama malaysia? gitew...irama malaysian kan.