bila BELOG saya xda stalker

tittle dan contains entry xde kaitan...maap taw..

Salam u aols...hari nie mata ai naik ke atas dan bertukar menjadi bulat...kenapa dan kenapa??
ini semua terjadi setelah ai x mengh-update- belog ai yang bajet femes macam belog tuh...*mulut muncung ke new tab..hehehehe...sumapah u oals akan menyampah sarap dengan entry ai hari nie..sebab mengarut penuh jiwa u...

ok la...ai ade banyak bende nak share tapi bila nampak posting nie..terus lari ideas tuh...entry ari nie sangat berbeda taw..

bak kata nona-latest segmen-btw...ai nak la berkongsi dgn u aols pasal bnda yang tengah hot macam air panas nie...pasal ape???of coz la..pasal entry terbaru kite...most of blogger sekarang nie,memainkan peranan kt entry dieorang...dengan post gambar-gambar yang cantik..yang agak hensem..phewit...ai x da gambar yang phewiitmacam tuh...ai biase-biase je..sambil tersengeh....ai memang xda gambar yang menarik taw...ape kata ai buat bnde yang baik???i mean blogwalking.hehhe...
  -
  -

  -

  -

  -


  -


kenape la panjang sangat tiek tuh??itu tanda ai malas nak type taw..saje nak buat surprise kat u aols...terkejut hantuk dinding kan??hehehhe.....


seriously,ai nak update entry baru..tapi memang tgh blur..kalo nak buat entry nie..macam blogger tuh...kalo nak buat entry tuh,macam bloger nir..aiks..pelik je bunyi...yeahh...kalo amacam tu..ai nak cakap pasal....

STALKER....

yup...mungkin orang femes je boleh cakap pasal nie..tapi bagi ai..x kut...sebab uh ai berani nak cakap pasal nie...mungkin u aols ade stalker dan mungkin juga xda...TAPI....U aols pon boleh jadi stalkers taw..ai pon boleh jadi stalkers yang terhebat di dunia..ayat tersangat bajet..:)


Tapi, bukan Stalkers tu yang ai nak perkatakan. Ini Stalkers yang bijak tapi jahat. So, apa yang membuatkan korang menjadi seoarang Stalkers??? even ai pon,boleh jadi taw....bende kecik macam kutu pon boleh jadi stalker baby...Lepas baca ni.. baik korang mengaku! =)))



















1. Korang tau nama ‘dia’, tempat tinggal ‘dia’, apa yang ‘dia’ buat.. TAPI, ‘dia’ tak tau pun kewujudan korang.
Secara ringkasnyer, dia tak kenal korang sangat. Tapi korang tau lebih-lebih pasal dia sebab korang asyik mengendap ‘dia’!


2. Korang suka check blog ‘dia’, setiap kali online.Dan bila korang ‘mengendap’ blog dia, korang tak tinggalkan ‘follow’. Kalau tinggalkan pun, korang akan jadi ‘anonymous’. Lepas tu korang mesti godek-godek dia punya blog archives dan bukak post lama-lama dia.


3. Korang add ‘dia’ punya Facebook/MySpace/Friendster/YM/MSN etc.. TAPI, tak berinteraksi pun dengan dia.

Korang add pun semata-mata nak ‘usya’ gambar dia, baca ‘komen-komen’ kat profile page dia. Pas2 korang ‘stalk’ kawan-kawan ‘dia’ dan femili kesayangan ‘dia’. Kalau korang buat satu akaun palsu kemudian add dia, itu lagi STALKER!jahat kan....jangan tiru gaya ini..mara bahaya..:)

4. Korang follow ‘dia’ punya Twitter...


5. Korang sengaja buat-buat ‘TERJUMPA’ dengan ‘dia’.Korang baca status dia ‘I’m going to hell!‘, kemudian korang pun pergi lah hell jugak. ...sweet x???=.=”

6. Korang minat sangat-sangat dengan kisah hidup ‘dia’.Oh, semalam dia pergi jumpa mr .saxabeat. Dia tu minat giler dengan XX. Dia tu macam ni dia tu macam tu“. Lepas tu korang pun mula lah menjaja cerita ‘dia’. Tak pun korunk terbaca pasal somethingmengenai dia, kemudian mula lah.. Eyh. Apa dia cakap tu? Kenapa macam tu! *Nak tau. Nak tau. Nak tau jugak!*PEACE


7. Korang buat-buat tak tau pasal ‘dia’.....

Kenal tak ‘dia’?” “Err.. Siapa tu?” “Ko tak kenal ker? Tau tak? Bla bla bla and blah sampai lenyap..:)” Kalau boleh korang tak nak orang tau korang kenal dia sebab korang follow kt twiiter atau baca blog dia.

8. Korang ‘google/yahoo’ nama ‘dia’.


9. Korang ‘curi2 tgk’ private photos, blog, comment atau profile ‘dia’.macam ai tgk ur belog laaaa...

10. Oh yeahhh..., sebelum surf blog/etc ‘dia’, korang gunakan proxy/filter supaya tak di kesan! ini bukan ai kut...


persoalannya kenape stalker wujud pada mase sekarang????
korang kut yang cipta...peace..


NIE SEMUA ai nampak and terase mase research taw..:)






sorry..pictures are not allowed here..":)...kat ats tuh gambar tauke stalker kut...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

11 comments:

zOeY zAu YaH said...

lamanya x dtg sini..mcm biasa,mmg nice entry..siap huraikn lg..good2 ;)

My Life's Journey said...

bagus huraian adik ..umi suke baca ..barulah umi faham erti yang selebihnya tentang stalker ni ..umi just tahu die baca senyap2 je ..

bila baca part die menjaja cerita ..tu leh hangin satu badan hahaha

Edy Fee said...

hha panjang giler huraian...rajin betul
hurmmm stalker je takpe..jgn mlampau sudah

Edy Fee said...

hha panjang giler huraian...rajin betul
hurmmm stalker je takpe..jgn mlampau sudah

hafrawiey ozakawa said...

tengs..mmg rajin nk explain..tp ttp xde follower..kesian kn??

ILA HonEyBuNNy said...

jadilah stalker y baik....hahhahha

Syakir Rahman said...

baru saya taw stalker tuh haper..ngahahahahahha

a i m z said...

i am a stalker. tp bkn stalker adk gnie la. hahaha

Bulan Syurga Firdausi said...

lame x ziarah cni macam mane ramadhan :)

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Shazwani Othman said...

sweet stalker pun.. okay what! hiks :P